Dačić raspisao izbore za predsednika Srbije

2
178
Foto: Dimitrije Goll/Predsedništvo Srbije

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao je izbore za predsednika Srbije, koji će biti održani 3. aprila.

Predsednički izbori su redovni, i održavaju se na pet godina.

Domu Narodne skupštine, Dačić je rekao da je u skladu sa Ustavom raspisao redovne predsedničke izbore za 3. april, 90 dana pre isteka mandata predsednika Republike.

Odluka stupa na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku, što znači da će izborne radnje odmah krenuti. podsetiću, da stranke i drugi predlagači imaju pravo da kandiduju svoje kandidate do 12. marta u ponoć, a to važi i za ostale izbore, usaglašen je ove godine rok za prijavu lista za parlamentarne i predsedničke izbore – rekao je.

Mandat predsednika Republike je do kraja meseca i biće u punom mandatu, jer ne postoji mogućnost tehničkog mandata, a zakonima je definisano da je Vlada jedino u tehničkom mandatu – naveo je Dačić.

Pozivam sve da se prijave i želim da izbori proteknu u demokratskoj i fer atmosferi i svima želim puno sreće i puno glasova – dodao je, prenosi N1.

Osim za šefa države, 3. aprila održaće se i parlamentarni izbori, kao i izbori za gradove Beograd i Bor i još 11 opština u Srbiji.

Odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora doneo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Sretenje, 15. februara, kada je potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije na predlog Vlade Srbije.

Izvor: Agencije

Prethodni članakJoš jedan miran dan na kovid odeljenju čačanske bolnice
Sledeći članakPijan ukrao automobil, pa izazvao sudar u Stančićima

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here