Danas najtopliji dan ove godine, sutra veliki pad temperature i obilne padavine

0
532

Danas se očekuje najtopliji dan ove godine, temperatura će dostići 37. podeljak. Međutim, kasno posle podne i uveče, prognozirane su nove padavine. Zemlja je sita vode, još uvek nisu sanirane sve štete od poplava, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je i novo upozorenje.

Meteorolog Nedeljko Todorović je za RTS rekao da glavna promena dolazi tokom noći, sa lokalnim pljuskovima i velikim količinama padavina, izrazito lokalno izraženih.

U većini mesta ne bi trebalo da bude problema sa padavinama, tako da je to dalje lutrija u kojim mestima bi bile nepogode sa velikom količinom padavina, eventualno i gradom i olujnim vetrom i grmljavinom – napominje Todorović.

Glavnina događaja, kaže, prošla bi do sutra ujutro, ali bi i sutra popodne bilo lokalnih pljuskova i grmljavine, više na jugoistoku i istoku, u Vojvodini ređe.

Najbitnije je da stiže osveženje sa padom temperature od sedam do 10 stepeni, prvenstveno sutra. U nedelju već daleko manje oblaka i manja verovatnoća za kratkotrajnu kišu. Ne bi trebalo da bude nepogoda u nedelju, temperatura slična kao u subotu. Već od ponedeljka sledi blagi porast temperature – navodi Todorović.

Tokom leta, Todorović očekuje više sunčanih, nego kišnih dana.

Mislim da će biti više sunčanih dana, a samo pojedinim danima, možda svaki peti-šesti dan, može da bude osveženje sa pljuskovima i grmljavinom – napominje meteorolog.

Todorović kaže da će ovo leto biti natprosečno toplo, ali manje nego prethodna dva, i sa manjim brojem dana sa ekstremno visokim temperaturama, iznad 35 stepeni.

Izvor: RTS

Prethodni članakIzvanredan koncert baletskog studija “Adađo AS“ u prepunoj sali Kulturnog centra (FOTO)
Sledeći članakU subotu i nedelju “Festival zdravog duha“ u Ovčarsko-kablarskoj klisuri

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here