“Dani otvorenih vrata“ na Fakultetu tehničkih nauka

0
405

ČAČAK – Na Fakultetu tehničkih nauka (FTN) u Čačku u subotu, 7. maja, počela je manifestacija “Dani otvorenih vrata“. FTN ponovo organizuje “Dane otvorenih vrata“ neposredno, iako su se zbog pandemije, susreti budućih studenata i profesora održavali onlajn.

Kako bi se ukazala prilika svim zainteresovanim maturantima da posete FTN, “Dani otvorenih vrata“ održavaće se svake subote u maju u terminu od 10 do 14 časova, i u subotu, 11. juna, od 10 do 14 časova.

Cilj ove manifestacije je da se budući studenti u neformalnoj atmosferi upoznaju sa profesorima i asistentima, studijskim programima, uslovima upisa na fakultet, uslovima studiranja i studentskog života u Čačku, kao i mogućnostima za studentske prakse i mobilnosti, nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Za buduće brucoše biće otvorena vrata slušaonica, računarskih učionica, laboratorija i amfiteatara. Na taj način maturanti imaju mogućnost da steknu utisak kako je studirati na najbrojnijem i najraznovrsnijem tehničkom fakultetu u ovom delu Srbije. U okviru ove posete budući brucoši mogu obići i biblioteku, Studentski parlament, Studentski dom i restoran, i sve ostalo što će studentima značiti u toku studiranja – navode na FTN.

Prethodne subote Fakultet tehničkih nauka posetile su dve srednje škole iz Čačka, učenici Tehničke i Prehrambeno-ugostiteljske škole. Iako su već opredeljeni kada je studijski program u pitanju, maturanti ističu da im je ova poseta značila da steknu potpunu sliku onoga što ih očekuje u akademskom svetu.

Nikad pre nisam bio na Fakultetu tehničkih nauka, ovaj obilazak mi se dopao, preporučio bih i ostalim maturantima da dođu i vide fakultet. Ja sam odlučio da upišem studijski program Grafička tehnika, da bih nastavio porodični posao i zato što volim grafiku – kaže Nikola Krivokuća, maturant Prehrambeno-ugostiteljske škole.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačanka Vanja Savić osvojila titulu prvaka Francuske u odbojci
Sledeći članakMihajlović: Struja će poskupeti

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here