Danica Popović: Srbija nije Švajcarska, nema da daje 300.000 za prvo dete

5
594
Danica Popović

Profesorka Ekonomskog fakultata u Beogradu Danica Popović izjavila je da odluka države da uplaćuje 300.000 dinara za prvorođenu decu nije održiva, te da su mere finansijske podrške uvedene samo zbog izbora.

Ona je istakla da Srbija nema novca i da će ova mera biti povučena nakon izbora.

Oni žele da pobede na izborima i verovatno će isplatiti jedan deo tih obećanih para za prvorođenu decu, a jedan deo neće sigurno – onima koji se ne budu bunili. Cela ideja je da dobiju izbore na svaki mogući način. Ovaj način i nije toliko loš i nekim ljudima će stvarno pomoći – navodi Popović.

On ističe i da ova mera nije održiva.

Ovakva mera ne može do kraja da bude održiva, jer nema dovoljno novca. Mi se zovemo Srbija, a ne zovemo se Švajcarska. Mi para nemamo – napomenula je ona.

Nove demografske mere države, koje, između ostalog podrazumevaju i više novca za prvo dete, trebalo bi da stupe na snagu 1. januara, mesec i po dana pre zvaničnog početka kampanje za izbore.

Izvor: Nova.rs, Morava info

Prethodni članakAco Erović (Stari grad): Verujem da će publika uživati u našem novom spotu za pesmu “Veverica“ (VIDEO)
Sledeći članakMladi košarkaši Borca u neizvesnoj završnici slavili protiv Sparsa

5 KOMENTARA

  1. U pravu je profesorka. Ovo je Srbija. I to naprednija od one kojom je vladala njena politička elita. A koja nas je dovela, a ona kao i mi, zna do čega. Samo nije poštena da to prizna.

  2. Kako znam ova Popovićka uvek nešto kontrira. Nezadovoljna žena. Šta da se radi. Ništa ne valja. Sve propade. A gde pogledaš, napredak. Posle 50 i više godina. A komentatori? Oni nisu bili u situciji da dobiju pomoć. Takvo vreme bilo. Pa su samim tim nezadovoljni. Pakost i zavist. A daj Bože da ovaj predlog uspe. Pa da nam se rađaju dečica.

    • Sram tebe bilo,ti si doktor???Da si pravi doktor znao bi kakva nam je situacija u zdravstvu,da pacijenti sami kupuju lekove,bolnica nam u fazi raspadanja,i za to država nema pare,a ima da daje po 300.000,koga oni lažu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here