Darko Mlađenović (DS): Zašto podržavamo građanske proteste?

5
610

ČAČAK – Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Darko Mlađenović oglasio se saopštenjem povodom građanskih protesta u Srbiji.

Prenosimo ga u celosti:

Građani su odabrali gandijevski način borbe protiv režima koji je uzurpirao državu. Zahtevi koji se iznose na protestima su jednostavni i jasni mada se nekima čini da su previše blagi. „Ko razume, shvatiće“, govorio je jedan profesor devedesetih, jer ne shvatamo svi sve odmah. Mirni protesti donose male pobede, ali daju vreme da svi razumeju. Mala a velika pobeda se u subotu dogodila ispred zgrade TV Pink, mangupska, građanska, inteligentna. Bez gađanja jajima, bez vređanja, poslata je poruka da dolazi vreme kada će režim odgovarati za svoja dela/nedela.

„Preko zastave Srbije kojom je prekrivena TV Pink simbolično su se smenjivali likovi Andree Bojanić koju je automobilom usmrtio Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije „Pink“ Željka Mitrovića i lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda “Olivera Ivanovića koji je ubijen samo nekoliko meseci nakon emitovanja spota o njemu na ovoj televiziji.“ (N1)

Ne treba postavljati pitanje da li će i koliko protesti trajati, jer su građani pokazali šta misle o ovom režimu i sistemu vrednosti koji je nametnuo. Probudio se i RTS pod pritiskom naroda , zar ne? Sve je jasnije da nam je potrebna uređena, pravna država koja štiti svoje građane, samo se treba izjasniti jeste li za ili protiv!

Prethodni članakOvi delovi teritorije Čačka u ponedeljak ostaju bez struje
Sledeći članakRoditelj koji udari dete moraće u školu roditeljstva: Šta predviđaju predložene novine u Porodičnom zakonu

5 KOMENTARA

  1. E baš deluje“mangupski“. U bestraga. A saopštenje kao saopštenke. Očekivano. Šta se dogodilo sa Pinkom? Nisam pratio, jer me boli ona stvar za Pink.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here