Delegacija Borca 1926 u poseti OŠ “Tanasko Rajić“

3
405

ČAČAK – U sklopu aktivnosti na popularizaciji fudbala i sporta uopšte, kao i na promociji rada, delegacija fudbalskog kluba Borac 1926 posetila je Osnovnu školu “Tanasko Rajić“. Dodatni povod je bilo i takmičenje u okviru Sportskih igara mladih, koje FK Borac 1926 zdušno podržava.

Takođe, prvotimci Borca su se podsetili na svoje školske dane i istakli da se i oni i klub maksimalnu zalažu za ferplej i ravnopravnost, što je ujedno i jedan od osnovnih ciljeva Sportskih igara mladih.

Legendarni trener mlađih kategorija Aleksandar Ivković je iskoristio ovu posetu i u ime kluba uručio direktoru OŠ “Tanasko Rajić“ Vojinu Maletkoviću Borčev dres koji je nekada nosio reprezentativac Filip Mladenović, inače svojevremeno učenik ove škole.

  • Veoma je bitno raditi na popularizaciji fudbala i sporta uopšte, jer je to pre svega prevencija zdravog odrastanja i vaspitanja mladih generacija, posebno u ovim novim vremenima, punim izazova. Naišli smo na jako lep prijem od strane direktora, zaposlenih i učenika OŠ “Tanasko Rajić“. Kroz razgovor i druženje smo im približili značaj bavljenja fudbalom i onim što mogu očekivati ako se odluče za naš klub. Imali smo takođe priliku da se i praktično družimo sa osnovcima, jer su bili u situaciji da se odmere sa našim prvotimcima. i dalje ćemo raditi na pre svega sportskoj edukaciji jer taj put nema alternativu – rekao je Aleksandar Ivković.

Pored poznatog Aca Šerifa, u delegaciji kluba su bili Miloš Teofilović, Ivan Milinković, Ivan Nikitović, kao i prvotimci Vukašin Marković i Nikola Vujičić, koji su na terenu škole odmerili fudbalsko znanje sa učenicima.

  • Fudbalski klub Borac 1926 će i u narednom periodu pored rada na samom terenu poklanjati veliku pažnju popularizaciji fudbala i edukaciji najmlađih generacija. U tom smeru je uspostavljena izvanredna saradnja sa čačanskim predškolskim ustanovama, kao i osnovnim školama – navode iz kluba.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOtvoren poziv za učešće na “Interakcija: Teen Doc radionici 2024“
Sledeći članakUhapšeno 15 osoba iz Čačka zbog sumnje da su prali novac

3 KOMENTARA

    • Kad je ovaj klub bio u vrhu SRPSKOG fudbala? Daju im para kao da igraju PREMIJER ligu a oni iz Vladimirovaca. Igraju deca rukovodioca i prijatelja kluba o trošku svih građana. Izgleda u Tanasku nema petlića iz Aresa pa nisu prepoznali ove veličine.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here