Deseto izdanje DUK festivala od 3. do 9. juna: Oslikavanje murala, koncerti, nastupi DJ-eva…

0
829
Autor murala: Sabas Velasko

ČAČAK – Jubilarno, deseto izdanje najznačajnije muralske manifestacije u zemlji i regionu – čačanski DUK festival, ove godine će se održati od 3. do 9. juna. Čak 18 umetnika iz Srbije, Balkana i sveta okupiće se u ovom gradu kako bi svojim radovima oslikali fasade ovog grada, obogaćujući već postojeću “galeriju na otvorenom” koja je dostupna svim stanovnicima i posetiocima.

Ekipa DUK festivala ugostiće međunarodno priznate muraliste i muralistkinje kao što su Suiko iz Japana, HRVB i Vidam iz Nemačke, Lonac i Lunar iz Hrvatske, Yessiow iz Indonezije, Delicious Brains iz Švedske, kao i domaći talenti Wuper, Dulait, Junk, Hellga, Marv, i Mijalko. Svoje murale oslikaće i Peace iz Italije, Dom Ramsy iz Švajcarske, te predstavnici sarajevskog Fasada festivala – Jeron, Ksae, Aruba i Taine.

DUK festival ne samo da doprinosi vizuelnom identitetu grada, već i spaja različite kulture i umetničke pravce, čineći Čačak centrom muralizma i street art-a u zemlji i ovom delu Evrope. Prošlogodišnji festival bio je izuzetno uspešan, sa oslikanim jubilarnim 100. muralom i impresivnim muralom visine 36 metara na silosima nekadašnjeg Žitoprometa, između ostalog.

U okviru DUK-a, u subotu 8. juna održaće se i besplatan muzički događaj, na kom će nastupiti dinamični niški duo Stereo Banana, jedan od najznačajnijih repera mlađe generacije Spejs Noksi i DJ i grafiti umetnik Fokus. Lokacija muzičkog događaja će biti naknadno objavljena.

  • Pozivamo sve ljubitelje umetnosti, lokalne stanovnike i posetioce da se pridruže ovom jedinstvenom festivalu, uživaju u bogatom programu i budu deo stvaranja nove umetničke istorije Čačka – poručuju organizatori.

Festival su podržali Grad Čačak, Sportski centar Mladosti iz Čačka, EU-Japan Fest, Montana Cans, Beowallz, Ramix, Benzinska stanica Leonardo i Centar E8.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTurnir u basketu 3×3 na gradskoj plaži u Čačku
Sledeći članakVučić u Čačku: Čačak ovako nije napredovao od Drugog svetskog rata, briga za ljude prioritet

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here