Dimitrijević i Roganović: Obradovićev protest protiv diktature svojstven velikim ljudima

6
757
Vladimir Dimitrijević i Milan Roganovič; foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović štrajkom glađu pokušava da ukaže na protivustavne postupke vlasti, izbore koji su raspisani po jednom zakonu, a sprovešće se po drugom, kao i nameri Aleksandra Vučića da preda Kosovo i Metohiju, izjavio je danas u Čačku član tog pokreta Vladimir Dimitrijević.

On je na konferenciji za medije rekao da Obradović najstrožijim postom, ne uzimajući hranu, ukazuje na lošu politiku aktuelne vlasti.

Vučić je Briselskim sporazumom 2012. godine de fakto predao Kosovo i Metohiju NATO arbanaškoj okupaciji, a sada želi izbore i Skupštinu koja će omogućiti da to učini i de jure – naveo je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, Obradović upražnjava i građansku neposlušnost, nenasilno protestujući protiv diktatorskog režima.

Oni koji protestuju spremni su da podnesu i posledice, jer im cilj nije rušilačka akcija, nego popravljanje i očuvanje institucija – naglasio je Dimitrijević.

Dimitrijević je pozvao na odbranu Ustava i zakona, prava i pravde.

Za funkcionera Dveri u Čačku, Milana Roganovića, Obradović demonstrira nešto što je svojstveno velikim ljudima, zabrinut je za njegovo zdravlje, ali je i ponosan što poznaje takvog čoveka.

Ovu žrtvu koju je Obradović prineo pred svima nama čin je tog ideala kom on stremi i čin ličnog samopožrtvovanja za te ideale za koje se zalaže – naglasio je Roganović.

Izvor: MNA

Prethodni članakSindikat lekara i farmaceuta Srbije od Lončara traži da zdravstveni radnici budu nagrađeni
Sledeći članakGG “Čačak je naš“: U narodu je dovoljno besa i nezadovoljstva da se Vučićev režim sruši na izborima

6 KOMENTARA

  1. Profesore ako jos uvek si to zasto pricas pricu koju nisi naucio sto bi rekli sedi jedan.Ako je Briselski sporazum po tvom i ostatku vase bulumente zlo po Srbiju i znak da je Vucic na putu da prizna Kosovo,zasto ga Kosovari nisu prihvatili i poceli da primanuju onako kako je potpisan.Zalosno je samo ako si ti jos nekome profesor za ove ostale da ne trosim vreme jel stvarno pricate istu pricu i gluposti vec godinama.

  2. Jednom POŠTOVANOM profesoru, pravom verniku, porodičnom čoveku i nadasve dobrom čoveku ne priliči takvo društvo (ne Roganović nego Boško i ostali licemeri i jadnici iz Dveri).
    Beži Vlade od te družine glavom bez obzira.

  3. Poštovana gospodo i Tomislav Nikolić je protestovao štrajkovao glađu i žeđu … sedeo na stiroporu , istina Boško je golim d…* na ladnom betonu o našem trošku sa poslaničkom platom od nekoliko naših minimalaca sa kolima i vozačem gladovao i „protestovao“ …i ako on iznedri kao Toma onakvog ….naje….li smo Zato pokrite se ušima i netupiti više sa Boškom …

    • Zloćko, samo ime ti sve govori. Ili si naprednjak sa priličnim interesom, ili ne vidiš u kakvoj državi živiš i šta rade naprednjaci. Niko nikad nije delio narod, zarad svoje vlasti, kao što to radi Vučić i naprednjaci.

      • Evo ja vidim i sta sad, ne zna se ko je gori?Vucić ili Bosko, isti su ali baš isti samo ovaj ima vlast a i ovaj štrajkača bi bio isti kao on da dodje na čelo zato zastupljeni narode ne lupetaj te i jedni i drugi. Igraju se sa nama i svadjaju se preko naših ledja. Osvestite se svi zajedno i dajte nekog novog neisvkarenog ali ga je tesko naći medju ovim sljamom od vlasti i opozicije.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here