Direktor “Slobode“ na sastanku u Ministarstvu odbrane: Testira se novo domaće oružje

2
1295

ČAČAK – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović danas se sastao sa rukovodstvom fabrika odbrambene industrije “Prvi partizan“ iz Užica, “Milan Blagojević – namenska“ iz Lučana, HK “Krušik“ iz Valjeva i kompanije “Sloboda“ iz Čačka.

Foto: Ministarstvo odbrane

Stefanović sa rukovodstvom fabrika razgovarao o unapređenju njihovog poslovanja, kao i razvojnim projektima na kojima rade zajedno sa Vojskom Srbije i našim vojnim institutima.

Kako je najavljeno na sastanku, tokom ove nedelje na vojnom poligonu “Pasuljanske livade“ biće testirano neko od novih sredstava naoružanja i vojne opreme proizvedeno na bazi pameti domaćih stručnjaka.

Kako je saopšteno nakon sastanka, ministar odbrane je podsetio da je u subotu na Pasuljanskim livadama izvedena združena taktička vežba “Vatreni štit 2022“ u noćnim uslovima koja je pokazala da Srbija ima Vojsku i vrhunski uvežbanu i vrhunski opremljenu.

Naši momci i devojke dejstvovali su sa više od 100 sredstava borbene tehnike, među kojima su brojna proizvod domaće pameti i domaćih fabrika. Nastavljamo i sa opremanjem i sa razvojem sopstvenih sredstava, kao i investiranjem u ljude, kako bi jačali Vojsku kao snažan odvraćajući faktor, koji garantuje da će naš narod nastaviti da živi u miru i stabilnosti – rekao je Stefanović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTodorović u ime Čačana primio “Zlatnu plaketu“ za najplemenitiji podvig godine
Sledeći članakSlađana, Milan i Sreten, za čije se ubistvo sumnjiči njihov sin i unuk, biće sutra sahranjeni

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here