Dizel jeftiniji, benzin skuplji: Kada će cene biti normalizovane kao pre rata u Ukrajini?

1
900

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 185 dinara, a benzina evropremijum BMB 178 dinara.

Prošle nedelje je cena goriva bila 188 dinara za litar evrodizela, a za litar benzina evropremijum BMB 95 najviše 176 dinara.

U Udruženju naftnih kompanija navode da je teško odrediti da li bi cena goriva u nekom narednom periodu mogla da se vrati ili makar približi ceni od pre rata u Ukrajini.

Ukoliko ova cena ovako izuzetno niska, potraje još neko vreme, očigledno je da će i cena derivata u Evropi biti jeftinija, pa će onda i ova cena koja se proklamuje na našim pumpama biti niža nego što je to sada – kaže Nebojša Atanacković, počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije.

Izvor: Morava info, Euronews Srbija

Prethodni članakČačak ovog vikenda prestonica bodi bildinga i fitnesa, održava se 6. “IFBB DIAMOND CUP SERBIA“
Sledeći članakVMA od ponedeljka ponovo otvorena za građanstvo, ovo je cenovnik pregleda

1 KOMENTAR

  1. Kada cena nafte na svetskom tržištu skače, skače i cena goriva u Srbiji. Kada cena barela drastično opada kod nas skinu 1 dinar. Mada sada cena pada na svetskom tržištu, a kod nas cena benzina već 2 nedelje ide gore. Ko je ovde lud? Najverovatnije vozači pošto trpe iživljavanje „države“.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here