Đurović (Narodna stranka): Suđenje za izbore u Lučanima je farsa, oslobađajuća presuda jedino logična

0
222

IVANJICA, LUČANI – Pred Osnovnim sudom u Ivanjici nastavljeno je suđenje članu Predsedništva Narodne stranke Lazaru Đuroviću i još dvojici okrivljenih koji se terete za nasilničko ponašanje na dan lokalnih izbora u Lučanima, 16. decembra 2018. godine.

Suđenje je pokazalo je da je oslobađajuća presuda jedini logičan epilog ovog montiranog političkog procesa. Izbori u Lučanima, kao i ovo suđenje, samo su pokazatelj da u Srbiji nema elementarnih uslova za izbore i da je bojkot jedino rešenje – rekao je Đurović novinarima nakon suđenja.

Đurović je dodao da je to ujedno i dokaz da su slobodni lokalni izbori mogući „samo u dogovoru sa vlašću da se na dan izbora povuku džipovi i batinaši“.

Svedoci tužilaštva iz Pančeva nisu negirali da su visoki funkcioneri SNS. Svedok Nebojša Stoilković je i direktor Turističke organizacije Pančeva, a Nebojša Deninger je vlasnik jednog pančevačkog portala. Iako su tvrdili da su u Lučanima na dan izbora bili po novinarskom zadatku, nisu znali da odgovore zašto nakon toga nisu objavili nijednu reportažu o izborima. Time su dokazali da su bili deo batinaških odreda funkcionera SNS Branka Malovića – rekao je Đurović.

Đurovićev advokat Ognjen Radić rekao je da se čitav optužni predlog protiv optuženih Lazara Đurovića, Uroša Savića i Borka Puškića zasniva na izjavama dvojice svedoka koji su danas dali izjave koje su i međusobno suprotne i suprotne izjavama koje su dali u tužilaštvu.

Đurović se tereti da je navodno udario kameru, ali je jedan svedok rekao da Đurović nije ni prišao kameri, a drugi da je udario. Posle ovakvih svedočenja, nije više jasno na čemu se predmet zasniva, jer su njihove tvrdnje bile jedini dokaz tužilaštva – rekao je Radić.

Radić je istakao da ne vidi drugi ishod procesa osim oslobađajuće presude.

Advokat Vladimir Todorić, koji zastupa Savića i Puškića, rekao je da je „tužilaštvo danas doživelo fijasko i potpuni krah“.

Nakon izjava svedoka iz Pančeva, kontradiktornih i međusobno i u odnosu na ono što su prethodno izjavili, očekujemo oslobađajuću presudu. Ostalo je još sledeće ročište i da se suđenje privede kraju – rekao je Todorić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOtkazuju se putovanja u Italiju ugovorena preko agencija, putnicima se vraća novac
Sledeći članakDečaci iz FK Gaučosi osvojili turnir u Herceg Novom

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here