Otkazuju se putovanja u Italiju ugovorena preko agencija, putnicima se vraća novac

0
312

Putovanja koja su planirana za delove Italije Veneto i Lombardija u naredne dve nedelje biće otkazana, a putnici će moći da dobiju povraćaj novca ili u dogovoru sa agencijama promene program putovanja, saopštila je Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (YUTA).

Na osnovu prvih informacija povodom uvođenja karantina u pojedinim gradovima u Italiji, kao i otkazivanja završnog dela karnevala u Veneciji zbog širenja virusa korona, planirana putovanja će biti otkazana, navodi se u saopštenju.

Za sva ostala putovanja koja su ugovorena i planirana za mart/april 2020. godine odluka će biti doneta u skladu sa razvojem situacije na terenu i zvaničnih informacija italijanskih vlasti.

U Asocijaciji apeluju na sve putnike koji su ugovorili putovanja preko turističkih agencija u Srbiji da budu u kontaktu sa organizatorima putovanja koji će, shodno aktuelnoj situaciji, učiniti sve da izađu u susret putnicima, povraćajem, kada i gde je to moguće, ili zamenom destinacija.

Moramo da naglasimo da je ova sitacija tzv. ‘viša sila’, pa samim tim ni turističke agencije ne snose krivicu za nastalu situaciju kao ni putnici – dodaje se u saopštenju.

U takvim i sličnim situacijama iz Jute apeluju na strpljenje, sa apsolutnim poverenjem da će turističke agencije profesionalno uraditi svoj deo posla pre svega u interesu putnika, kada je to moguće.

Takođe, napominju da nije proglašeno vanredno stanje i da ukoliko dođe do takvog razvoja situacije postupaće se u skladu sa međunarodnim propisima.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakPredstavljanje romana “Studen kamen“ čačanske profesorke Jelene Dramićanin
Sledeći članakĐurović (Narodna stranka): Suđenje za izbore u Lučanima je farsa, oslobađajuća presuda jedino logična

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here