Do 14 sati u Čačku na referendum izašlo 15 odsto upisanih birača, znatno manje nego na izborima 2020.

6
497

ČAČAK – Prema podacima Gradske izborne komisije, do 14.00 časova na sedam uzorkovanih biračkih mesta svoje građansko pravo ispunilo je 14,87 odsto birača upisanih u biračke spiskove.

To je nešto manje od izlaznosti na nivou republike, koja je u 14 sati iznosila 14,99 odsto.

Oko stotinu birača se prijavilo izbornoj komisiji da žele da glasaju od kuće, ali nemamo tačan podatak po izbornim mestima, jer tradicionalno, birači se prijavljuju neposredno na biračkom mestu – izjavila je za Tanjug Kasija Vukajlović, predsednica Gradske izborne komisije.

Ona je dodala da se u Srbiji tradicionalno prvo glasa u seoskim područjima dok žitelji gradskih sredina na biračka mesta odlaze u popodnevnim časovima.

Pre godinu i po dana, na republičkim izborima, u Čačku je do 14 sati glasalo 22 odsto birača.

Svih 104 biračkih mesta u Čačku je otvoreno u 7.00 časova i do preseka u 14.00 časova nije bilo prijavljenih problema ili nepravilnosti.

Izvor: Tanjug, Morava info

Prethodni članakViše od 200 novozaraženih u Čačku u jednom danu
Sledeći članakTrojac Pilčević, Gugović, Andrić vodio Čačak 94 do ubedljive pobede

6 KOMENTARA

    • Kako misliš da je to glasačko telo SNS kad je cela opozicija pozvala da se izađe na referendum i da se glasa NE. Naprednjake ovo ne interesuje. Bez obzira na to i na ovako malu izlaznost ova naša nikakva opozicija će opet da doživi žešću šamarčinu. Ima da kukakju da su opet pokradeni.

      • Lazete velik deo opozicije je pozvao na bojkot a neki il na bojkot il ne.. ! Po selima ubacujete u kutijama listice da, eksplozivno ce skoci izlaznost odjednom kao i na proslim izborima !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here