Do kraja 2021. autoput od Čačka do Novog Beograda

2
1771

ČAČAK – Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da će nova deonica auto-puta na Koridoru 11 omogućiti ulaganje investitora duž autoputa i doprineti razvoju turizma.

Važno je da uredimo pitanje bezbednosti što više možemo i moramo da imamo nultu toleranciju na svaku vrstu saobraćajne nesreće, da ne govorim o pogibijama. Mislim da će ovaj auto-put upravo tome i doprineti – rekla je Mihajlović za RTS .

U tom smislu, ona je podsetila da je, otkako je otvorena deonica auto-puta Ljig-Čačak, zabeleženo samo nekoliko saobraćajnih nesreća što, kako je ocenila, ide u prilog tome da se slična situacija može očekivati i na novoj deonici od ukupno 103 kilometara auto-puta.

Mihajlović je dodala da će se putarina, koja se koristi isključivo za održavanje autoputeva, naplaćivati na svakom autoputu, pa i na autoputu Miloš Veliki, ističući da neće biti vinjeta.

Mi se opredelili za najpravedniji sistem – onoliko kilometara koliko koristite auto-put, toliko plaćate putarinu – rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da će auto-put doprineti bezbednosti, ali i omogućiti investitorima da ulažu duž njega i da se razvija turizam.

Čini mi se da će to biti pokretač razvoja. Zato je infrastruktura važna i zato su važni svi auto-putevi – istakla je Mihajlović.

Ministarka je naglasila da se završava i deonica od Surčina do Obrenovca, u dužini od 17,6 kilometara.

Od 15. decembra moći ćemo da idemo i tom deonicom i onda ćemo imati oko 120 kilometara auto-puta na Koridoru 11 – najavila je Mihajlović.

Ona je navela i da će 1. marta naredne godine početi radovi na deonici Novi Beograd- Surčin, koji će trajati godinu i po dana.

Mi ćemo do kraja 2021. imati auto-put od Novog Beograda do Čačka – naglasila je Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakDušan Miletić želi da igra u Borcu, uprava Partizana ima druge planove
Sledeći članakPutovanje od Beograda do Čačka umesto dva i po, trajaće nešto više od sat vremena

2 KOMENTARA

    • Od petlje Surčin do Novog Beograda gradi se brza magistrala sa dve trake do Vojvođanske ulice ili bulevara Jurija Gagarina. Mislim da još nije utvrđena trasa.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here