Dobar nastup biciklista Borca u Sofiji i Beogradu

0
232

ČAČAK – Senior Stefan Stefanović i kadet Dejan Cogoljević osvojili treća mesta na KUPU DOLTCINI u Sofiji, a kadet Boško Veličić na istoj trci, ali na usponu na planinu Vitoša, osvojio je drugo mesto. Na Kupu Beograda, junior Marko Točić osvojio drugo mesto, a masters Bojan Vasović i poletarac Stefan Vučićević osvojili treća mesta.

Kombinovana ekipa biciklističkog kluba BORAC nastupila je 20 i 21. juna na KUPU DOLTCINI u Bugarskoj. Prvi dan vozio se uspon od Sofije do vrha planine Vitoša u dužini od 28km. Veoma dug i naporan uspon vozile su sve starosne kategorije, ali su se plasmani odvajali. Na startu je bilo preko 200 takmičara i ovo je bilo otvaranje biciklističke sezone u Bugasrkoj. Veoma dobru vožnju pokazali su srpski mladi biciklisti, jer su u kategoriji kadeta osvojili prva tri mesta. Pobedio je Mark Perčić iz Subotice, Boško Veličić iz Borca osvojio je drugo mesto, dok je član Metalca iz Kraljeva Luka Bojović bio treći. Drugi Borčev kadet Dejan Cogoljević osvojio je osmo mesto. Kod seniora najbolje plasiran takmičar iz Srbije bio je Marko Danilović koji je osvojio deveto mesto, a Stefan Stefanović bio je trinaesti. Junior Borca Aleksa Radmilac u svojoj kategoriji osvojio je trinaesto mesto i to je plasman ispod očekivanja za njegov kvalitet.

Drugi dan vozila se kružna trka u Soifiji na stazi gde je jedan krug bio dug 800m. Vozila se klasična kriterijumska trka na bodove. U kategoriji kadeta opet se vodila najveća borba izmedju biciklista iz Srbije. I ovaj put pobedio je Mark Perčić iz Subotice, dok su veliku borbu za drugo mesto vodili Dejan Cogoljević iz Borca i Mihailo Stolić iz Sombora. Poslednji sprint je odlučivao o redosledu i ovaj put brži je bio Stolić koji osvaja drugo, a Cogoljević treće mesto. Sredinom trke Boško Veličić je bio učesnik velikog pada i zadobio je ozbiljne povrede zbog kojih je morao da odustane.

U seniorskoj konkurenciji takodje su dominirali biciklisti iz Srbije. Dušan Rajović iz Kraljeva i Stefan Stefanović vodili su veliku borbu sa bugarskim biciklistima. Uz veliku pomoć Marka Danilovića njih dvojica uspevali su da pobedjuju bodovne krugove i na kraju najviše bodova osvojio je Dušan Rajović i pobedio, dok je Stefan Stefanović osvojio treće mesto.

U subotu 20.06.2020.godine biciklisti Borca koji nisu otputovali za Bugarsku, nastupili su na 5. KUPU BEOGRADA, koji je održan u Parku prijateljstva na Novom Beogradu. U kategoriju juniora Marko Tošić osvojio je drugo mesto, a Marko Marković peto mesto. U kategoriji poletaraca Stefan Vučićević osvojio je treće mesto, Aleksa Balgojević bio je šesti, a Bogdan Božović osmi. U kategoriji mastersa Bojan Vasović u apsolutnoj kategoriji osvojio je drugo mesto.

Sledeći nastup biciklisti BORCA imaće na prvom Kupu Srbije koji se održava 28. juna u Šidu.

Izvor: BK Borac

Prethodni članakOvo su konačni rezultati lokalnih izbora u Čačku
Sledeći članakPoplavljene kuće i putevi u Moravičkom okrugu, prekinut saobraćaj na Ibarskoj magistrali

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here