Dobar nastup čačanske sprinterke na kontrolnoj trci reprezentacije Srbije

0
610

ČAČAK – Standardna juniorska reprezentativka, atletičarka ČAAK Ivana Ilić imala je odličan nastup na kontrolnoj trci atletske reprezentacije Srbije, koja je održana u nedelju u Čačku.

Ovo je bila prilika da selektor Edin Zuković oceni i uoči nedostatke u radu sa reprezentativcima u periodu takmičarske pauze nastale zbog pandemije korona virusa, saopšteno je iz kluba ČAAK.

Na programu su bile ženske i muške trke na 100 metara, 200 metara i 1.500 metara.

Takmičenje sa najbržim srpskim seniorkama pokazalo je veliki Ivanin napredak i sada se sa sigurnošću može tvrditi da bi ovo bila njena najbolja dosadašnja sezona da je opšta zdravstvena situacija bila u redu.

Osvajanjem trećeg mesta u kvalifikacijama i drugog u finalu sa rezultatom 12,20 je veliki uspeh i pokazuje da je u međuvremenu dobro i kvalitetno trenirala.

Kako se navodi, ovo je bila prilika da se vidi kakav je kvalitet rada koji je sproveden u predhodnom, veoma teškom periodu.

Dugo smo bili bez atletske staze što je za sprint pogubno, a onda se dogodila epidemija i veoma teške mere za sve sportiste. Ovde su nastupile naše najbolje sprinterke, pored Ivaninog odličnog nastupa sada imam jasniju sliku o nedostacima koje moramo što pre da otklonimo da bi rezultat bio još bolji. Ivana je ostavila veoma pozitivan utisak na ovom nastupu, a koliko bude takmičenja u narednom periodu forma će se svakako popravljati – izjavio je trener Dragan Dukanac.

Dukanac je istakao da je selektor pozvao i atletičara “ČAAK” Ognjena Nikolića za trku na 1.500 metara, ali je nastup otkazan zbog povrede.

Prethodni članakĐorđe Mićić: Zaslužili smo da igramo u društvu najboljih
Sledeći članakKon: Predlog da u odeljenjima bude po 15 učenika, a da školski časovi traju 30 do 35 minuta

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here