Dr Janković: Krizni štab će insistirati da se dočeci Nove godine ne organizuju

0
236

Imunolog Srđa Janković izjavio je da će Krizni štab za suzbijanje korona virusa zatražiti na današnjoj sednici da se ne organizuju dočeci Nove godine, a da je minimum koji zahtevaju da se okupljanja dozvole samo vakcinisanima.

Foto: Beta/Slobodan Miljević/DS

Vrlo je bolno, pogotovo nakon skoro dve godine ove pandemije, tražiti da se dočeci ne organizuju ali mi iz medicinskog dla Kriznog štaba to moramo da tražimo – kazao je danas Janković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Prema njegovim rečima, nema opravdanja da stručnjaci daju drugačiji savet, ali da ne zna da li će takva odluka i zvanično biti doneta.

Član Kriznog štaba je kazao da bi kao minimum želeo da odluka bude da okupljanja budu dozvoljena vakcinisanima protiv korona virusa, jer bi se time smanjio porast inficiranih koji stručnjaci očekuju.

On je naveo da će Krizni štab na današnjoj sednici insistirati i na produžavanju kovid propusnica za ugostiteljske objekate, kao i da nisu odustali od ideje da propusnice važe 24 sata.

Janković je rekao da je Srbija u riziku od porasta broja inficiranih zbog nove varijante korona virusa omikron.

Kako je naveo, postoji šansa za manje težih ishoda od omikron soja, ali to nije dovoljno, jer je on, kako je rekao, izuzetno zarazan, a klinička slika ne može se unapred predvideti.

Izvor: Beta

Prethodni članakMarinović: Odigrali smo 35 minuta vrhunske košarke
Sledeći članakSavez ekoloških organizacija Srbije za 3. januar najavio tročasovne blokade puteva

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here