Dr Janković: Više od polovine stanovništva u Srbiji imalo koronu

1
573
Foto: N1

Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i direktor Кlinike za anesteziologiju Radmilo Janković ocenio je danas da je u Srbiji više od polovine stanovništva bilo zaraženo koronom.

Smatra da je delta soj bio najopasniji.

Odlika omikron soja u februaru jeste ogroman broj zaraženih, bojim se da one brojke možda nisu potpuno realne. Mislim da je u Srbiji više od polovine stanovništva imalo koronu, odnosno da je bilo zaraženo. Pogotovo je u januaru i februaru taj broj bio potcenjen – rekao je Janković za Radio televiziju Srbije.

Kako je naveo, postojao je veliki broj mlađih pacijenata koji se verovatno nisu testirali, i bio je veliki pritisak na kovid ambulante.

Sećate se da smo dnevno imali po 40.000 testova. Tako da smo dostigli neki maksimum – rekao je Janković, naglasivši da je omikron „udario svom snagom na stariju populaciju, uglavnom nevakcinisanu, koja ima teške propratne bolesti“.

Govoreći o navršenih dve godine od prvog slučaja infekcije koronom u Srbiji, rekao je da zdravstveni radnici mogu biti ponosni na ono što su uradili, koliko god je na momente situacija bila teška i da je na samom početku bilo najteže.

Čitav zdravstveni sistem, lekari i osoblje, je na neki način igrao ulogu neke srpske armije na nekom novom Кolubarskom frontu, dao je sve od sebe da olakša ljudima koliko je bilo moguće. Bolji dani idu svakako – rekao je Janković.

Izvor: Beta

Prethodni članakVozači “Autoprevoza“ najavljuju novu obustavu rada, petorica udaljena sa posla
Sledeći članakSjajni juniori Borca slavili u derbiju protiv Mege u Beogradu

1 KOMENTAR

  1. Tacno je dr da su se zdravstveni radnici borili kao na frontu. Osoblje na grudnom i na intezivnom respiratornom odelenju iz mog iskustva provedenog na respiratornom i grudnom zasluzuju sve pohvale i zahvalnost nas kojima su spasili zivote sa prevelikom paznjom i borbom za svakog pacijenta!!! SAMO JEDNO PITANJE ZA MENADZMENT BOLNICE- DA LI SU SVA DECA KOJA SU RADILA NA JOVID ODELENJIMA DOBILA RESENJE ZA STALNO??? MOLIM VAS JER TI ANDJELI SU ZASLUZILI SVE NAGRADE I POSTOVANJE I BOG IM DAO SVU SRECU OVOGA SVETA.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here