Dr Luković: Detektovanjem kontakata pokušavamo da prekinemo lanac infekcije

1
1128

ČAČAK – Pravac delovanja epidemiološkog tima u Čačku je detektovanje osoba iz kontakata, kako bi se prekinuo lanac zaraze, izjavio je infektolog dr Mihailo Luković, šef Radnog tima za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom.

On je potvrdio da je virus korona do sada je potvrđen kod 79 osoba sa područja Čačka, 41 u Gornjem Milanovcu, tri u Lučanima i dva u Ivanjici, što je ukupno na području Moravičkog okruga 125.

Poslednjih nekoliko dana u prilici smo da brzo i efikasno detektujemo osobe iz kontakta i smestimo ih halu u Atenici i nadamo se da ćemo takvim presecanjem lanca infekcije kroz neko vreme, od nedelju, dve, videti očigledan rezultat – izjavio je on.

Danas je na analizu poslato još 46 briseva.

U prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice bilo je 13 pregleda, a dve osobe su primljene, tako da se na infektivnom odeljenju te zdravstvene ustanove nalazi 27 pacijenata.

U “plavoj hali“ tokom prethodnog dana bila su četiri prijema, tako da je u njoj trenutno smešteno 20 bolesnika.

Policijska uprava navela je da ima još 79 lica u samoizolaciji.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTek treći bris pokazao da je preminuli Čačanin ipak bio pozitivan na virus korona
Sledeći članakDr Sretenović: U bolnici se ne oseća smirivanje epidemije, poslednjih dana povećan broj prijema

1 KOMENTAR

  1. Šta je bilo sa dezinfekcijom grada? Jedno vreme se snimali svaki dan, te dolazili Rusi, te igrališta bez dece… Sada više nema ni dezinfekcije ni korone. Tačno je Žeksova fanta oterala koronu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here