Dr Luković: Epidemiološka situacija u Čačku počela da se popravlja

1
1607

ČAČAK – Rukovodilac Radnog tima za praćenje epidemije u Čačku Mihajlo Luković ocenio je danas da je epidemiološka situacija u tom gradu konačno počela da se popravlja.

Luković je na konferenciji za novinare u Čačku izjavio da se smanjuje broj pacijenata na bolničkim kovid odeljenjima, kao i broj zaraženih i broj prvih pregleda osoba sa simptomima korona virusa.

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno su hospitalizovana 143 pacijenta, šest manje nego prethodnog dana, od kojih je 15 u teškom stanju i jedan na respiratoru, a među hospitalizovanima je i dvoje dece.

Epidemiološka situacija je konačno počela da se popravlja. Ne nekim velikim koracima, ali je počela da se popravlja. Bolest polako ulazi u fazu kada su svi parametri koje pratimo u padu. Procenat prisutnosti virusa u testiranoj populaciji najsporije opada, ali verujemo i da će i te brojke polako početi da opadaju – naveo je dr Luković.

On je rekao da je “Anemija“ u Ivanjici mnogo pomogla kao brana u ovom epidemijskom talasu. Naveo je da je toj zdravstvenoj ustanovi trenutno smešteno 39 pacijenata.

Svi oni bili bi smešteni u čačansku bolnicu da “Anemija“ nije prešla u kovid režim – precizirao je čačanski infektolog.

On je ocenio da trendovi govore da se epidemija smiruje.

Za koje vreme ćemo ući u mirnu fazu zavisi od svih nas – istakao je on.

Izvor: Morava info

Prethodni članakObradović: Nisam ni Vučićev ni Đilasov privezak, Dveri više nikoga ne čekaju
Sledeći članakMarinović: Nismo fudbaleri pa da idemo na nerešeno, izlazimo na teren da pobedimo

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here