Dr Luković: Smrt sugrađanina posledica prvog talasa epidemije u Čačku

13
3689

ČAČAK – Smrt sugrađanina, koji je u subotu preminuo od posledica infekcije koronavirusom u klinici u Kragujevcu, posledica su prvog talasa epidemije koji je zadesio Čačak i kojim smo svim silama pokušali da sprečimo, izjavio je šef Radnog tima za širenje zaraze na teritoriji Čačka dr Mihailo Luković.

On je porodici i prijateljima preminulog 48-godišnjeg Zorana Ivanovića u ime tela kojim rukovodi izjavio najiskrenije saučešće.

Nažalost, ima trenutaka kada ni struka ni naše želje nisu dovoljne da bi se spasio život – rekao je dr Luković.

On je istakao da se preminuli Čačanin zarazio u kontaktu sa drugom osobom.

Šest naših sugrađana trenutno je na respiratoru u nekoj od medicinskih ustanova tercijarnog nivoa i svi oni su u kritičnom stanju. Mi trpimo posledicu onoga što se događalo na početku. Pacijenti koji su na respiratoru su posledica događaja od pre 15, 20 ili mesec dana – izjavio je dr Mihailo Luković.

Luković je danas gostovao i u programu TV Prva iz studija Glasa Zapadne Srbije u Čačku, gde je naglasio da je ohrabrujući znak okolnost da u subotu nije primljen nijedan pacijent na infektivno odeljenje čačanske bolnice.

Voleo bih da budem stopostotni optimista, ali ne mogu. Jeste dobar znak to što je primetan trend da se smanjuje broj primljenih u bolnicu. Verovatno je da će mere koje su preduzete u vidu socijalnog distanciranja i policijskog časa dati određeni rezultat i to pokazuju ovi parametri koje svakodnevno pratim. Ipak, ne opuštamo se, spremni smo i na gore scenarije. Imali smo mnogo crnje prognoze, moram da priznam. Sada nas pitaju zašto kreveti u plavoj hali, zašto Dom učenika ako je situacija relativno mirna? Kada imate apokalipsu u Italiji, kada imate posla sa nečim što ne poznajete, vi morate da ste spremni. Mi smo bili spremni i mislim da smo postigli određene rezultate – rekao je dr Luković tokom gostovanja u programu TV Prva.

Izvor: Morava info

Izvor: Morava info

Prethodni članakNavršilo se 75 godina od osnivanja KK Borac
Sledeći članakPripadnica čačanske policije među novozaraženima koronom

13 KOMENTARA

  1. Molim vas, sugradjani, nemojmo komentarisati isuviše. Poštujmo struku i korektnog i mudrog dr Lukovića da na sebi svojstven i struci dosledan nacin „prati“ epidemiju i da na čelu Radnog tima za suzbijanje epidemije učini sve što je potrebno da se naš grad i Čačani što pre svojim gradom kreću slobodno i bez straha za svoje i živote svojih najdražih. U toku vanrednog stanja ostanimo pribrani i pratimo uputstva koja dobijamo od onih koji bolje znaju, a dr Luković je zasigurno čovek na mestu, čovek koji zna!

  2. Bravo za doktora.Cacansi krizni stab radi odlicno doktore samo nastaite tako,vase mere,mislim na radni tim je sprecio pravu katastrofu u nasem gradu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here