Dr Pajović: Imamo ozbiljan problem, zaražen veliki broj zdravstvenih radnika

2
1582

ČAČAK – Direktor čačanskog Doma zdravlja dr Aleksandra Pajović zamolio je građane koji čekaju na pregled u kovid ambulantama za strpljenje, jer je sistem preopterećen zbog velikih gužvi i pritiska na opštu praksu.

Rekord po broju pregledanih pacijenata zabeležen je 19. januara, kada je kroz kovid ambulante prošlo 703 ljudi sa simptomima moguće kovid infekcije.

Dr Pajović naglašava da je trenutno ozbiljan problem i to što ima puno zaraženih zaraženih među medicinskim osobljem.

Zaražen je veliki broj lekara i medicinskih sestara, kao i tehničkog osoblja. To je veliki problem sa kojim se borimo – naveo je on.

Pajović je podsetio da vakcinalni punkt u Domu kulture od pre desetak dana radi u jednoj smeni, od 10 do 18 sati, zbog smanjenog interesovanja za vakcinaciju.

Ukoliko se nastavi ovakav trend od 40-50 vakcinacija dnevno, verovatno ćemo taj postupak prebaciti u Dom zdravlja – rekao je direktor ove ustanove.

Aleksandar Pajović je rekao i da među školarcima nema mnogo zaraženih.

Izvor: Morava info

Prethodni članakI ove godine 10.000 dinara za prvorođeno i drugorođeno dete
Sledeći članakJeremić: Građani neće imati razumevanja za bilo kakvu vrstu raskola u opoziciji

2 KOMENTARA

  1. Organizacija rada prvo je katastrofa, jadni zaposleni a i pacijenti drugo pa vas kolega gospon Lukovic prosle nedelje rece da se moramo navici ziviti koronom ! Sta god politicki paraziti dohvate to uniste !

  2. pa o tome je trebalo ranije da razmisljas osobo, pre nego sto vam je covid ambulanta „organizovana“ pored ulaza u urgentnu sluzbu

    da li ste razmisljali o sirenju zaraze kada ste pravili rasporede za lekare koje setate iz opste prakse u covid i nazad, ili jos gore iz specijalistickih ambulanti u covid i nazad

    pa svesno sirite zarazu

    koje ste vi skole zavrsili ako ste uopste ista zavrsili, kad vec zdravog razuma i logike nemate

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here