Dr Pajović: Nema potrebe da se na pregled dolazi nakon prvog merenja temperature

6
1505

ČAČAK – Broj prvih pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja u konstantnom je porastu. Taj broj se u proteklih nekoliko dana kreće između 200 i 300.

Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović savetovuje pacijente da zbog ogromnih gužvi ne dolaze na pregled nakon prvog merenja temperature.

Neka popiju nešto od antipiretika i neki vitamin, neka sačekaju dan, dva, pa neka onda dođu ukoliko ima potrebe. Kome se stanje pogoršava na kontrolu može doći već sutradan, a oni kojima je stanje stabilno mogu doći posle pet, šest ili sedam dana. Trenutno je veliki špic i ogromne su gužve. Apelujem na pacijente da imaju strpljenja. Iako je hlasno, izvukli smo pacijente ispred kontejnera, upravo kako se ne bi ukrštali epidemiološki putevi – rekao je dr Pajović.

Ona naglašava da je očigledno da omikron soj korona virusa prouzrokuje lakšu kliničku sliku

U velikoj većini slučajeva radi se o lakim kliničkim slikama. To su stanja slična gripu, neka vrsta viremije – istakao je direktor čačanskog Doma zdravlja.

Izvor. Morava info

Prethodni članakKrizni štab: Osnovci najverovatnije redovno u školu, niže cene PCR testova, skraćen period izolacije
Sledeći članakU nedelju je referendum: Šta o njemu kažu stranke u Čačku, da li izaći ili ga bojkotovati, da li zaokružiti “DA“ ili “NE“?

6 KOMENTARA

  1. Doktore, nadam se da ce ovaj komentar nekako doci i do Vas. Temperaturu nikada u zivotu nisam imala. Dobila sam je pre par dana. Odmah sam znala da je Kovid. Po vasem misljenju ja sam trebala da popijem nesto za skidanje temperature i da nastavim da se ponasam normalno, odnosno da idem na posao? Vrlo je verovatno da se ne bih odmah javila doktoru, ali ne postoji drugi nacin da ja pravdam svoje odsustvo sa posla osim da mi se bolovanje otvori. Dakle ipak sam morala odmah sutradan da se javim u ambulantu, a da poslodavca obavestim da imam simptome. Da sam postupila ovako kako ste vi naveli svesno bih morala bar jos jedan dan da idem na posao i sirim zarazu medju kolegama i to sve u cilju rasterecenja kovid sistema. Ok. A da li ste pomisljali da mozda ambulantu kod Slobode ili kod skole Ratko Mitrovic ubacite u Kovid pa da se tako rasterete ove postojece dve? Jer mi iako zarazeni i sa temperaturom, mi cemo izdrzati par sati cekajuci na pregled, ali medicinsko osoblje koje radi u ovim ambulantama ne staje. Vidi se da su pred pucanjem.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here