Dr Pajović: Ukoliko uskoro ne stignu rezultati iz “Vatrenog oka“, biće ponovnog testiranja

3
1965

ČAČAK – Direktor Doma zdravlja u Čačku dr Aleksandar Pajović izjavio je da će, ukoliko testovi koji su zagubljeni u laboratoriji “Vatreno oko“ uskoro ne stignu, pacijenti od kojih su ti uzorci bili uzeti ponovo biti testirani.

Pajović je u jutarnjem programu TV Nova rekao da u ovom trenutku rezultati iz Instituta “Torlak” stižu u roku od dva do tri dana.

Ima kašnejna rezultata testova iz laboratorije Vateeno oko pri Kliničkom centru Srbije i napominje da će ukoliko ti retultati ne stignu, testiranje biti ponovljeno – naglasio je Pajović.

Govoreći o testiranju, on priznaje da postoje ograničenja, ali ističe da je uvek bilo dovoljno testova za one koje je zbog simptoma bilo

Pajović je ponovio da je trenutni talas epidemije koronavirusa daleko ozbiljniji i da je u Čačku znatno veći priliv pacijenata nego u martu ili aprilu.

Situacina je ozbiljna, ali se stavlja pd kontrolu. U protekla dva dana smanjuje se pritisak na bolničke kapacitete – kaže Pajović.

Direktor čačanskog Doma zdravlja kaže da se uskoro očekuju rezultati i izveštaj inspekscijske istrage, koja bi trebalo da utvrdi okolnosti koje su dovele do smrti Čačanina Radoša Đokića.

Inspekcija je pri kraju svoje istrage, po nalogu Ministarva zadravla i izveštaj će uskoro biti poznat. Mislim da nije bilo propusta, ali komisija i Inspekcija Ministarva zdravlja će na kraju reći svoje – kaže dr Aleksandar Pajović.

Izvor: Morava info, Nova.rs

Prethodni članakDelovi Čačka ostaju bez struje u utorak, sredu i četvrtak
Sledeći članakU čačanskoj bolnici od korone preminula dva pacijenta iz Čačka i Ivanjice

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here