Dr Radojević: U Čačku nedostaje više od 100 lekara specijalista

5
1147

ČAČAK – Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Čačak dr Aleksandar Radojević istakao je da Čačku u ovom trenutku nedostaje više od stotinu lekara specijalista.

On je ocenio da bi igradnja domova zdravlja, bolnica i kliničkih centara bila bi sjajna stvar kada bi u tim ustanovama imao ko da radi.

Samo u Čačku nedostaje više od 100 specijalista. Od osam pulmologa i pneumoftiziologa, do sedam ili osam ortopeda, isto toliko urologa i internista, o kardiolozima, hematolozima i ostalim deficitarnim supspecijalistima da i ne pričam. Mora se nešto uraditi na dostupnosti zdravstva ili će se pod pritiskom Vlade koja ne želi dostupnost i dalje forsirati paramedicinski projekti tipa zabrane pušenja u kafanama ili sličnim javnim mestima. Umesto tih paramedicinskih stvari ja predlažem da kao prvu i polaznu tačku za činjenje zdravstva dostupnim ukinete sistem kapitacije, odnosno prebrojavanja pacijenata kod izabranih lekara i njihovo vrednovanje prema tome koliko su propisali lekova bolesnom čoveku – kaže dr Radojević.

Prema njegovim rečima, državnom zdravstvu, veliki broj lekara nedostaje i u privatnom zdravstvenom sektoru.

Tužna je priča ono o čemu se priča u stručnim krugovima da u državnoj ustanovi ne možete dobiti dijagnozu, a u privatnoj ne možete da se rešite dijagnoze. To je nešto što direktno ukazuje na pad dostupnosti i kvaliteta zdravstva, kao i na deficit kadrova – zaključio je on.

Izvor. Morava info

Prethodni članakPlanska isključenja struje za sredu, 15. mart
Sledeći članakIz Lozničke reke izvučeno beživotno telo starijeg muškarca

5 KOMENTARA

  1. Pa to znaci da oko 600 sestara i tehnicara jos nedostaje moj doktore!!!A da ne procMo o nemedicinskom kadru,cistacica,servirki radnika na krugu!!!Nedostaje doktora,ali koliko znam kad sam lezao u bolnici zvao sam sestru !!!Moj dobri doktore imao si sansu da nesto promenis,ali nisi.Drugu sansu tesko da ces ikada dobiti!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here