Dr Roganović pozvao čačansku vlast da se pridruže protestima protiv francusko-nemačkog plana za Kosovo

4
363

ČAČAK – Predsednik Gradske organizacije Dveri u Čačku primarijus dr Milan Roganović uputio je otvoreno pismo predstavnicima lokalne vlasti, u kojem ih poziva da se pridruže protestu koje organizuju četiri parlamentarne političke grupacije, a povodom njihovog protivljenja francusko-nemačkom planu za Kosovo.

Otvoreno pismo objavljemo u celosti:

Poštovani,
Potpuno svesni ozbiljnosti društveno političkog trenutka u kojem živimo i značaja Kosova i Metohije u duhovnom, političkom, teritorijalnom i ekonomskom pogledu za Srbiju i srpski narod, obraćamo Vam se ovim otvorenim pismom u najboljoj nameri i želji da vas pozovemo da se zajedno sa svojim prijateljima i partijskim kolegama priključite svim rodoljubima ovoga grada u odbrani KiM, sprečavanju priznanja lažne države “Kosovo“ i izdaje naših nacionalnih interesa koje naše državno rukovodstvo na čelu sa Aleksandrom Vučićem sprovodi prihvatanjem francusko-nemačkog plana za navodnu normalizaciju odnosa između Srbije i “Kosova“.

Kao što znate, četiri parlamentarne i državotvorne političke organizacije – Srpski pokret Dveri, Nova demokratska stranka Srbije, Srpska stranka Zavetnici i Pokret obnove Kraljevine Srbije pokrenule su zajedničku kampanju pod nazivom “NE ULTIMATUMU, NE KAPITULACIJI“, kao vid demokratske borbe protiv prihvatanja francusko-nemačkog plana i nezavisnosti Kosova okupljajući veliki broj ljudi koji se protive secesiji naše južne pokrajine.

Upoznati ste, takođe, i sa činjenicom da se više od 80% građana naše zemlje protivi nezavisnosti tzv. Kosova i da KiM doživljavaju kao kolevku srpske vere, tradicije, kulture, državnosti, kao neotuđivi deo našeg identiteta.

Jasno vam je da francusko-nemački plan nije ništa drugo nego ultimatum zapadnih država da na putu Srbije u EU moramo priznati kosovsku nezavisnost. Činjenica je, takođe, da je državni vrh na čelu sa Aleksandrom Vučićem prihvatio da učestvuje u daljim pregovorima i primeni ovog dokumenta o ulasku lažne države “Kosovo“ u sve međunarodne organizacije.

Svesni ste činjenice da je višegodišnja pogubna politika vlasti Republike Srbije prema KiM, a naročito od potpisivanja antiustavnog Briselskog sporazuma, čijim odredbama su ukinite institucije Republike Srbije na KiM, dovela do masovnog iseljavanja Srba iz naše južne pokrajine i ugrozilo bezbednost preostalom srpskom stanovništvu.

Očigledno je da bi dalje učešće Aleksandra Vučića i državnog vrha u pregovorima i implementaciji francusko-nemačkog plana dovelo do još većeg posrnuća naše države u nacionalnom i duhovnom smislu, ojačalo separatističke tendencije u drugim delovima Srbije – Raškoj oblasti, Vojvodini, na jugu naše zemlje, a sve u sadejstvu sa NATO bojovnicima. Jasno je da prepuštanje KiM našim neprijateljima srpski narod ne bi mogao identitetski da preživi i to bi bio njegov istorijski kraj.

Pravno gledano, svako ko bi prihvatio ili potpisao ovakav ultimatum učinio bi čin KAPITULACIJE i zauvek u istoriji ostao zabeležen kao izdajnik, ali i posle smene vlasti, bio podvrgnut krivično-pravnom postupku za najteže krivično delo VELEIZDAJE.

Pozivamo vas da se pridružite borbi našeg naroda za očuvanje KiM u sastavu R. Srbije i da ispred lokalne vlasti u gradu Čačku pozovete državne organe Republike Srbije da u celosti i bez odlaganja odbace zapadni ultimatum kojim se traži naše konačno odricanje od Kosova i Metohije.

Svi smo dužni da stanemo u odbranu naše domovine, ne samo zbog naše velike i stradalne prošlosti već i zbog budućnosti naših potomaka, jer odricanjem od KiM ostavili bi im u nasledstvo Srbiju bez blagoslova, Srbiju bez korena, bez identiteta, zemlju daljih bezebednosnih i teritorijalnih izazova i bili saučesnici istorijskog kraja velikog srpskog naroda.

Verujem da i u Srpskoj naprednoj stranci ima dosta rodoljuba i onih koji se ne slažu sa ultimatumima i prihvatanjem nezavisnosti Kosova i Metohije od strane državnog vrha, kao što verujem da je dosta naših sugrađana koji su glasali za SNS, ali ne i za kapitulantsku politiku Aleksandra Vučića i predaju KiM šiptarima.

Nadajući se da vas ovo pismo nalazi u dobrom zdravlju i veri da se Srbija može sačuvati odbacivanjem francusko-nemačkog ultimatuma pozivam vas da se pridružite velikom nacionalnom okupljanju za odbranu Kosova i Metohije u petak 17. marta 2023. godine u 18 časova ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

Kako radili tako nam Bog pomogao!

Primarijus dr Milan Roganović, predsednik GrO Dveri Čačak

Prethodni članakKoncert “Hard Green Benda“ povodom Dana Svetog Patrika
Sledeći članakManje izdatih građevinskih dozvola u januaru, cena kvadrata značajno veća

4 KOMENTARA

  1. Doktore lecite ljude jer znate vas posao. Politika je prljava i razocaracete se kad tad. Nema vrdanja, mora se potpisati sporazum, ili vec u nekom obliku prihvatiti. To je i dobro, kako kod neko mislio. Vreme je da se okrenemo buducnosti i Srbija ne moze vise biti zatocenik mitova.

  2. To su samo mrzitelji i ništa više. Nisam pročitao ovaj njihov pamflet. A kao da jesam. Pričaju, pričaju. Sve u krug, a ništa ne kažu. Roganović nije, za mene doktor. Izgubio je kredibilitet. Čim je na ulici i prodaje maglu. Pitam Roganovića, kad je bio na Kosovu? Sjašite više. Pun nam vas je k…c više.

  3. Ako si ti patriota jadna ova Srbija.Čuj primarijuse ako voliš svoju zemlju ti i tvoji saborci protest organizujte ispred Francuske i Nemačke ambasade a ne ispred najveće pravoslavne(Srpske) bogomolje.Gos.primarijuse niste vi nikakav Srpski patriota vi i vaši pajtaši više mrzite Vučića nego što volite Srbiju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here