Dr Žujović: Danica Grujičić do pre nekoliko dana radila privatno

3
1573

Pulmolog Dejan Žujović izjavio je da je novopostavljena ministarka zdravlja Danica Grujičić, koja je rekla da lekari ne treba da rade u privatnoj i državnoj praksi jer je to izvor korupcije, i sama radila u privatnoj praksi četiri godine.

Foto: N1

To saopštenje je dala dva dana nakon raskida ugovora kod privatnika u Republici Srpskoj – rekao je Žujović u emisiji Novi dan na N1.

Žujović kaže da i sam radi u državnoj i privatnoj praksi zbog materijalnih razloga i kaže da se oseća prozvanim izjavom ministarke da je takav rad izvor korupcije.

Ističe da je ta mogućnost dozvoljena zakonom i da u slučaju korpucije nadležni treba da dokažu da ima koruptivnih elemenata u njegovom radu.

Upitan o slučajevima da lekar iz državnog sistema upućuje na privatne ustanove, kaže da to ne sme da se radi, da mora da se kažnjava i da pacijenti takve slučajeve treba da prijavljuju.

Kako kaže, u državnu ordinaciju često dolate pacijenti sa izveštajima iz privatnih klinika gde su imali “90 odsto nepotrebne dijagnostike”.

Na pitanje da li se državni lekari leče u privatnim bolnicama, Žujović odgovara – “apsolutno da“.

Rekao je da i on gotovo svu dijagnostiku radi privatno, zato što u državnom sistemu nije mogao da dođe na red za magnetnu rezonancu srca.

Izvor: N1

Prethodni članakPočela sa radom samouslužna perionica “Saxon“
Sledeći članakTri nagrade za predstavu “Kapetanica Džun Piplfoks“ na festivalu DOPS

3 KOMENTARA

  1. Otkud nekim doktorima novac da sa 1000 eura plate otvore papreno skupu privatnu ordinaciju sa aparatima vrednim desetine hiljada eura. Među njima je i bivši SNS doktor koji pravi kampanju da će biti budući gradonačelnik. Poreska bi tu imala prilično posla.

  2. Auh, al je doktorka čačnula u osinjak. Teško si ga njoj. Sad će se javiti i ala i vrana za komentar. Samo gledajmo. Niko nije protiv da doktori rade privatno ali da se pozabave pacijentima kad rade u državnim ambulantama. Pogotovo ovde u Čačku. Gorih nema. Dokazano.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here