DS Čačak: Vizionarska borba Zorana Đinđića za bolju Srbiju i dalje nas obavezuje, ne smemo odustati

4
153

ČAČAK – Gradski odbor Demokratske stranke Čačak oglasio se saopštenjem povodom obeležavanje 21 godine od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Danas se navršava 21 godina od ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije, dr Zorana Đinđića. Tim povodom, danas je u Čačku organizovano okupljanje članova i simpatizera Demokratske stranke u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg gde su paljene sveće premijeru u čast i za pokoj duše.

Danas, posle više od 20 godina od ubistva Zorana Đinđića, Srbija se, nažalost, vratila nekoliko decenija unazad, jer je zemlja koju odlikuje apsolutno nedemokratski sistem, kao i vladavina kriminala, zla i primitivizma, a politički dijalog više u javnom govoru i ne postoji.

Zoran Đinđić je bio reformator, političar koji nije kalkulisao svojom popularnošću, već na sve moguće načine tražio podršku u izgradnji demokratskih institucija i u uspostavljanju vladavine prava. Njegova vizionarska borba za lepšu Srbiju, sve nas i danas obavezuje da od te borbe ne smemo nikad odustati. A naročito ne danas, kada je Srbija zemlja iznutra zarobljena, a spolja veoma usamljena diktatura. Borba još traje.

Gradski odbor DS Čačak

Prethodni članakViše od dve godine su cene goriva ograničene: Koliko je litar poskupeo od 2022. godine?
Sledeći članakGrujičić: Liste čekanja na operacije se prave namerno da bi ljudi plaćali privatno

4 KOMENTARA

  1. E crni Zorane, ubiše te sa pedeset godina. Ako ništa drugo, hvala ti za dve godine nade, tvoje borbe za Srbiju u mnogo teškim vremenima. Tvojim odlaskom vratili smo se u tamni vilajet iz koga nikako ne možemo da izađemo ni dan danas.
    Počivao u miru naš premijeru.

  2. Borba još traje ali sa vetrenjačama… Ko je pameti i ideala imao tog 12.3. je od toga odustao. Narod koji dozvoljava da ga isti krimanlci jašu preko trideset godina i nije sposoban da iste skloni iz javnog života ne zaslužuje ništa više od ovoga što živi.

      • Pa nije on odlucivao dal cemo biti normalno drustvo tupalju stari!!! Ovaj nas narod je vrlo neinteligentan i prost! Treba narod da se menja u glavu!! To je veliki proces koji ce trajati jos sigurno dvesta godina!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here