Duda Sanadze, košarkaši Borca i “Mozzart“ podržali udruženje koje brine o deci oboleloj od malignih bolesti

0
343
Foto: Mozzart

ČAČAK – Kroz akciju Humanitarni tiket stigla donacija organizaciji roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele od malignih bolesti.

Postoje borbe koje su značajnije i od najvećih utakmica u karijeri jednog sportiste. Duda Sanadze je postigao mnogo važnih koševa za čačanski Borac, ali jedan niz pogodaka će posebno pamtiti – onaj u Mozzartovom Humanitarnom tiketu. Reprezentativac Gruzije ciljao je u centar plemenite mete i ostvario dobitak od 99.000 dinara, koje je ova kompanija, po njegovoj želji, donirala udruženju Čika Boca.

Kako je Sanadze sad u rodnoj Gruziji, njegovi saigrači iz Borca našli su vremena i uručili donaciju udruženju Čika Boca.

Sve mi se dopada u Srbiji. Veoma je slična Gruziji tako da imam osećaj kao da sam kod kuće. Iskreno, navijam pre svega za Borac, a nakon toga, i timove u kojima igraju moji priljatelji iz Gruzije. Mozzart je sponzor Borca, pa sam se odazvao njihovom pozivu da učestvujem u humanitranom tipovanju. Imali smo sreću da tiket bude dobitan – rekao je Duda Sanadze.

Čika Boca je udruženje roditelja, staratelja, dece i prijatelja dece obolele od malignih bolesti čije je nastajanje inicirala grupa roditelja mališana koji se leče od raka. Udruženje postoji više od deset godina, a zajedno sa survajverskom grupom MladiCe (Mladi+C iz šifranika bolesti-oznaka za rak) rade na razvoju programa, projekata i aktivnosti koje odgovaraju na njihove potrebe. Misija udruženja je psihosocijalno osnaživanje – pružanje podrške deci i mladima nakon lečenja raka, kako bi bili aktivni učesnici u svim sferama društvenog života.

Verujemo da u svetu zabave i sporta ima puno humanih ljudi koji zahvaljujući svojim pozicijama imaju priliku da pomognu. Oni prepoznaju taj žar borbe i koliko je važno pobediti. Kod nas je to borba za život. Hvala na tome – kaže Dragana Radulović, izvršna direktorka udruženja.

Nama je donacija dobro došla, jer smo mi udruženje koje radi velike stvari sa vrlo skromnim budžetima, vodeći se svojim vrednostima i principima. Naš donator ispred KK Borac je Duda Sanadže, ali smo čuli da je ceo tim stao iza njega, pa se svima veoma zahvaljujemo. Sjajni mladi ljudi. Hvala im za veliko srce i želimo im da budu uspešni ove sezone. Mozzartu hvala što je pronašao način da spoje sport, zabavu i humanost.

Poznati tipuju, Mozzart donira – i tako već pet i po godina. Ukupan fond koji je prikupljen kroz akciju Humanitarni tiket u podne prešao je 20 miliona dinara, a regionalni lider u priređivanju igara na sreću svakodnevno nastavlja misiju pomoći udruženjima, organizacijama i fondacijama širom Srbije.

Izvor: Mozzart sport

Prethodni članakZbog visokih temperatura buknuo polen, alergije stigle pre proleća
Sledeći članakJedan smrtni ishod na kovid odeljenju, mali broj pregleda

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here