Dukanac: Radili smo planski i uspeli, Ivana se upisala u istoriju srpske atletike! (FOTO, VIDEO)

4
1431

ČAČAK – Trener Ivane Ilić, koja je juče osvojila srebrnu medalju na juniorskom Prvenstvu Evrope za juniore u Talinu, kaže da se mlada sprinterka AK ČAAK upisala u istoriju srpske atletike.

Planom do velikog rezultata: Dragan Dukanac i Ivana Ilić

On je nekoliko sati nakon trke za Morava info dao izjavo u kojoj je podsetio da je ovo prva sprinterska juniorska medalja od osnivanja evropskog prvenstva daleke 1970. godine.

Ova medalja je zaista ogroman uspeh, tim veći, jer je i rezultat bio veoma dobar – 11,42 je svega 0,04 sekundi slabije od juniorskog državnog rekorda i 0,08 sekundi slabije od državnog rekorda za seniorke. Moram da kažem da je ovo verovatno najjače juniorsko evropsko prvenstvo do sada, jer rezultati sa kojima se ranije uzimala medalja sada su bili dovoljni samo za ulazak u finale – kaže Dukanac za Morava info.

On ističe da su pripreme za evropski šampionat počele još 16. novembra prošle godine, da je sve rađeno planski i sistematično.

U startu smo imali veliku pomoć Bore Pilića, vlasnika hotela “Logos“ u Ljubišu na Zlatiboru, koji nam je pružio sve što nam je bilo potrebno, a moram reći da su nam tih 24 dana provedenih u njegovom hotelu bili presudni za celu sezonu – priča trener Ivane Ilić.

Istorijski rezultat: Ivana Ilić, vicešampionka Evrope

Već od početka godine počeli su da se ređaju uspesi.

Oboren je nacionalni rekord na 60 metara star 23 godine. Potom je na red došao nacionalni rekord na 100 metara star 34 godine, onda i nacionalni rekord na 200 metara star 32 godine. Na evropsko prvenstvo smo oboje otišli bez ikakvog opterećenja, Ivana je imala treći rezultat na 100 metara i šesti na 200 metara, mada to u direktnom obračunu ništa ne znači, jer su svi rezultati u par stotih delova sekunde i bili smo sigurni da ćemo imati finale i ispuniti plan. Kada čovek u nešto čvrsto veruje onda je neizbežno da se to i ostvari – zaključio je Dukanac, dodajući da su Ivana i on imali veliku pomoć i podršku Grada Čačka, Sportskog centra “Mladost“ i Srpskog atletskog saveza.

Ivana Ilić danas nastavlja takmičenje u talinu pulufinalnom trkom na 200 metara. Dragan Dukanac očekuje siguran ulazak u finale, a onda bi trebalo da usledi još jedna borba za medalju. On kaže da je umor trenutno najveći Ivanin problem.

Prva polufinalna trka na programu je u 14:40, a finale u 16:55 po srpskom vremenu.

Pogledajte i snimak jučerašnjeg istorijskog uspeha Ivane Ilić u trci na 100 metara.

Izvor: Morava info

Prethodni članakStigli rezultati 174 uzorka iz Moravičkog okruga, najnepovoljnija situacija u Milanovcu
Sledeći članakPoplavljeni: Molbe gradskim vlastima nemaju efekta, građani ponovo sa strepnjom gledaju u nebo

4 KOMENTARA

  1. Svaka čast za devojku i trenera, fenomenalno dostignuće, da je služi zdravlje i zaobiđu povrede, pa da je uskoro gledamo i na seniorskim evropskim i svetskim prvenstvima!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here