Dvadeset godina čačanske “Pčelice“

0
345

ČAČAK – Pre tačno 20 godina pojavile su se prve radne sveske “Pčelice“, a ceo projekat tada su pokrenuli učitelji Maja Koraksić i Goran Marković u okviru izdavačke delatnosti Osnovne škole “Milica Pavlović” iz Čačka.

Dobre priče se uvek brzo pročuju, pa je tako bilo i sa Pčelicama, koje su postale toliko popularne među učenicima, učiteljima i roditeljima da je tri godine kasnije nastala danas svima dobro poznata izdavačka kuća koja nosi njihovo ime – “Pčelica“.

“Pčeličine“ radne sveske za mlađe osnovce za srpski, matematiku, svet oko nas i prirodu i društvo, imaju odobrenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao dodatno nastavno sredstvo, podsećaju u ovoj Izdavačkoj kući.

Za 20 godina kontinuiranog objavljivanja radne sveske “Pčelice“ su štampane u ukupnim tiražima od po nekoliko stotina hiljada primeraka, a pojedini naslovi su za naše uslove dostigli neverovatno 60. izdanje.

Retko koje izdanje na našim prostorima se može pohvaliti ovakvom izdavačkom statistikom.

I posle 20 godina interesovanje za “Pčelice“ ne opada, a razlog tome je stalno prilagođavanje zahtevima savremene nastave, usklađivanje sa promenama nastavnih planova i programa, ali i dokazani stručni kvalitet i kreativni pristup nastavi.

Izvor: MNA

Prethodni članakU toku dana sa kovid odeljenja otpuštena još četiri pacijenta
Sledeći članakStanisavljević: Pokušaćemo da donesemo bodove iz Jagodine

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here