Dvanaest studijskih programa na osnovnim i master studijama Visoke škole tehničkih strukovnih studija

1
1041
Foto: Press lider/Duško Radišić Lejča

ČAČAK – Visoka škola tehničkih strukovnih studija (VSTSS) u Čačku predstavila je studijske programe za predstojeću školsku godinu.

Kako je navedeno, ova visokoškolska ustanova ima dva nivoa studija: osnovne i master strukovne studije.

Na osnovnim studijama akreditovano je ukupno osam studijskih programa: Elektroenergetika, Elektronika i računarstvo, Proizvodno mašinstvo, Inženjerska informatika, Grafička tehnika, Informacione tehnologije, Proizvodni menadžmenti i Ekološki menadžment.

Na master strukovnim studijama, pored tri već akreditovana studijska programa, (Elektroenergetika, Elektronika i računarstvo, Mašinstvo i inženjerska informatika), škola je ove godine akreditovala još jedan studijski program – Proizvodno inženjerstvo, čija je svrha da se istovremeno ponudi objedinjen i širok spektar znanja iz tehničko-tehnološke oblasti za proširenje stručnih veština u okviru proizvodnog menadžmenta i grafičke tehnologije.

Ove godine Škola upisuje 61. generaciju studenata na osnovnim strukovnim studijama i četvrtu generaciju na master strukovnim studijama.

Treba istaći podatak da je diplomu više, odnosno visoke stručne spreme, od osnivanja Škole 1960. godine do danas, steklo više od 7.000 studenata. Atraktivnost akreditovanih studijskih programa, kvalitet u nastavi i primenljivost stečenih znanja nakon završetka studija nisu samo prepoznali građani Čačka i Srbije. Naši studenti dolaze iz Crne Gore, Severne Makedonije, Republike Srpske i drugih zemalja u okruženju i šire – rečeno je na konferenciji za novinare VŠTSS.

Detaljni podaci u vezi akreditivanih studijskih programa nalaze se na sajtu Škole www.visokaskolacacak.edu.rs

Izvor: Morava info

Prethodni članakKisić Tepavčević: Ovo nije onaj virus iz marta
Sledeći članakDve kovid pozitivne osobe iz Čačka prebačene u Kragujevac, sa analize stiglo 27 uzoraka – svi negativni

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here