Dve novoobolele osobe iz Čačka bile na rođendanu sa kojeg je pre 14 dana potekla zaraza

2
3104
Foto: Profimedia

ČAČAK – Dr Aksentije Tošić obavestio je Radni tim za praćenje širenja korana virusa na teritoriji grada Čačka o dva nova slučaja zaraze u Čačku. Rečeno je da su te dve osobe bile na osamnaestom rođendanu, kojem je prisustvovala žena koja je zarazu donela iz Nemačke.

U Opštoj bolnici Čačak leže četiri bolesnika sa znacima upale pluća za koje se opravdano sumnja da boluju od korona virusa. Njihovi brisevi poslati su na Virusološki institut, a rezultati još uvek nisu stigli.

Tokom jučerašnjeg dana Opšta bolnica je završila najveći deo priprema prema obavezama proisteklim iz Odluke o vanrednom stanju i merama suzbijanja zarazne bolesti izazvane Kovidom-19. Taj, kako se navodi, ogroman posao, sastojao se u preseljenju čitavih odeljenja u smanjene kapacitete pri čemu se dobilo na novom kapacitetu za zbrinjavanje potencijalno obolelih od korona virusa.

U toku je otvaranje prijemno – trijažnog odeljenja u Opštoj bolnici, čime se mogućnost ukrštanja puteva sa obolelima od drugih bolesti prekida.

Tokom jučerašnjeg popodneva i večeri urađena je dezinfekcija bolničkog kruga i prostora oko Doma zdravlja od strane JKP “Komunalac“, u organizaciji i kontroli izvođenja Zavoda za javno zdravlje.

Prijemno – trijažna ambulanta Doma zdravlja u Ljubiću registruje više obolelih nego prethodnog dana, a epidemiolozi očekuju da će ta ambulanta biti u narednim danima i više opterećena.

Zavod za javno zdravlje je pored navedenih aktivnosti koje ima u praćenju lica iz kontakata uradio pripremu flajera za javne površine, a Epidemiološka služba Zavoda je u saradnji sa Dečjim školskim dispanzerom još jednom precizirala mere i postupke ponašanja u novonastaloj situaciji.

Inspekcijske službe rade na sprovođenju naloženih mera. Zdravstveni inspektor, u okviru svojih nadležnosti, izvestio je Radni tim o mogućnostima za prijem novooboleleih sa teritorija opština Ivanjica, Lučani i Gornji Milanovac.

Policijska uprava nas je obavestila da nije bilo većih problema u okviru njihovih nadležnosti.

Načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije referisao je o aktivnostima koje Gradski štab sproveo i sprovodi, kao i da će tokom dana biti urađena dezinfekcija dugih javnih ustanova koje je obavezana da se uradi.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačku još dvoje obolelo od koronavirusa!
Sledeći članakRadnici “Komunalca“ dezinfikovali bolnički krug i centralne gradske platoe(FOTO)

2 KOMENTARA

  1. Ljudi zatvarajte restorane , kafiće , trzne centre , vrag je odneo salu. Lokalna samouprava da je da je odgovorna danas bi to uradila , Smederevska Palanka meru sprovela još pre neki dan

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here