Radnici “Komunalca“ dezinfikovali bolnički krug i centralne gradske platoe(FOTO)

0
346

ČAČAK – Radnici čačanskog Javno komunalnog preduzeća “Komunalac” dezinfikovali su u četvrtak uveče bolnički krug, gde je već smešteno nekoliko osoba sa simptomima korona virusa.

Foto: MNA

Direktor “Komunalca” Petar Domanović, izjavio je agenciji MNA da se shodno odluci Gradskog štaba za vanredne situacije krenulo sa dezinfekcijom javnih površina hemijskim sredstvima.

Nabavili smo određene količine koncentrovanog natrijum hipohlorita. Neke površine u bolničkom krugu smo posipali uz pomoć traktorskih prskalica koje se mogu štelovati po širini i jačini mlaznice, a veće površine su tretirane pomoću cisterni – naveo je Domanović.

On je istakao da je prioritet bila Bolnica.

Nakon što su radnici JKP “Komunalac” dezinfikovali pešačke staze i parkinge u krugu Bolnice, tokom večeri isto je učinjeno oko Hitne pomoći, Doma zdravlja i Dečijeg dispanzera, kao i Ambulante u Ljubiću.

Dalji prioriteti će biti određeni u dogovoru sa Gradskim štabom, ali kako stvari stoje tretiraćemo sve glavne gradske saobraćajnice ovim sredstvom i očekujem da to doprinese u borbi protiv koronavirusa – naglasio je Domanović.

Domanović je rekao da je posebna pažnja posvećena radnicima koji su angažovani na ovim zadacima, jer su izloženi brojnim opasnostima.

Tokom večeri dezinfikovane u i javne površine u centru grada, kao i platoi, trotoari i saoobraćajnice u blizini Doma zdravlja i Dečjeg dispanzera.

Izvor: MNA

Prethodni članakDve novoobolele osobe iz Čačka bile na rođendanu sa kojeg je pre 14 dana potekla zaraza
Sledeći članakZa 10 sati 17 novih slučajeva zaraze, ukupno 135

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here