Dveri Čačak: Generalni štrajk i građanska neposlušnost ako zahtevi sa protesta ne budu ispunjeni do 1. septembra

15
412

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri pozvala je u saopštenju za javnost na generalni štrajk i opštu blokadu ukoliko do 1. septembra ne budu ispunjeni zahtevi protesta.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Građani Srbije su prethodnih meseci na protestima širom Srbije, na kojima je učestvovalo više stotina hiljada ljudi, pokazali da se ne plaše sadašnje vlasti i da žele političke promene. Vlast je napravila samo jedan neuspešan kontramiting, koristeći sve raspoložive partijske i državne resurse, i više ga ne pominje niti sme da to ponovi zato što se na kontramitingu okupilo manje ljudi nego samo na jednom od spontanih narodnih protesta nezadovoljnih vladajućim režimom, koji se redovno organizuju bez ikakvih autobusa i pritisaka na ljude da moraju doći.

Posle skoro tri meseca protesta vreme je da se podvuče crta. Nisu nam potrebni protesti radi protesta i beskrajne šetnje. Ili imamo kritičnu masu da pokrenemo političke promene u našem društvu ili je nemamo. Ako vlast već puna tri meseca ne ispunjava zahteve sa svenarodnih protesta, onda nema druge sem zatražiti odgovornost onih koji nisu ispunili zahteve, a to su Vlada Srbije i predsednik Republike.

Očito je da će vlast dozvoliti šetnje i kratke blokade saobraćajnica u nedogled kako bi obesmislila proteste i da za to postoji samo jedan odgovor: dati vlastima poslednji rok za ispunjenje svih zahteva i ako se to ne dogodi odrediti termin za koji će se uputiti poziv građanima da se blokiraju sve ključne saobraćajnice i institucije u državi i da nema razilaženja dok zahtevi ne budu ispunjeni.

Mi predlažemo da rok za ispunjenje zahteva bude 1. septembar, jer nova školska godina ne sme početi a da se ništa nije promenilo posle majskih tragedija. Ako vlast do tada ne ispuni sve zahteve sa protesta, građane treba pozvati da se tog i narednih dana ne razilazimo sa barikada širom Srbije do konačnog ispunjenja svih zahteva. Samo opšta građanska neposlušnost vodi do ispunjenja zahteva sa protesta.

Ako smo za to spremni kao opozicija i građani uopšte, onda to treba i uraditi. Ako za to nismo spremni, onda treba da se spremimo da će Vučić i dalje ostati na vlasti. Isto se odnosi i na čačansku vlast, čija se ostavka traži na lokalnim protestima u našem gradu, jer je njihova bahatost, nestručnost i korumpiranost dozlogrdila.

Ako dođe do takve sveopšte blokade Srbije i Čačka ne samo da će biti ispunjeni svi zahtevi sa protesta već će sa vlasti pasti i predsednik Republike i kompletna Vlada Srbije i Milun Todorović. Alternativa ovoj opštoj građanskoj neposlušnosti ne postoji i znači beskrajne šetnje i vremenski ograničene blokade saobraćajnica nakon kojih ostaje sve isto i neće doći do ispunjenja zahteva i promene vlasti. Zato je došlo vreme da svi zajedno odgovorimo na pitanje da li smo i koliko spremni da se pokažemo u borbi za istinske političke promene u našoj državi i gradu, ili smo naprotiv spremni da i dalje trpimo ovakvu vlast na čelu Srbije i Čačka.

Infop služba Dveri Čačak

Prethodni članakDva dana tropskih vrućina, pa naglo zahlađenje sa pljuskovima i grmljavinom
Sledeći članakZbog povećanog obima posla, čačanskoj firmi potrebna dva izvršioca

15 KOMENTARA

 1. Dokle? Dok pametni, mirni ne polude, I uzmu stvar u svoje ruke. Teror ove bucne manjine, zgubidana, se ne moze vise trpeti. Brate zasviraj i za pojas zadeni.

 2. Nikakva opozcija, cak ni politicari vi niste. A ne znam sta ste. 20 godina pricate iste price, mitingujete, galamite,fblokirate, puteve, ulice, zgrade. Sve u svemu toliko maltretirate sopstveni narod da ste mu se smucili I na kraju zgadili. Ne voli vise niko da cuje za vas. To vam dokazuju na izborima. A vi I dalje terate po svom. Sa bucnom manjinom. Pitanje, dokle?

 3. Nista jeftinije nema od goriva I od cigara Kakva skupoca? Pogledajjte samo. Ulice pune auta ko oko. A na autobuskim stanicama svaki drugi pusi. Pogotovo zene. Pa kad ispuse zgaze cigaru. Tu disanja nema. A svi kukaju kao po komandi.

 4. Dobro Slavoljube da narod tesko zivi, kako kazes, Ali ja jutros kod mosta cekam na pesackom prelazu da predem na drugu stranu. Puna ulica od crkve do Jankovica. Igla da padne ne moze. A mantrate o pravosudju, skolstvu I koje cemu. Tek tako da se prica, prica.

 5. Moj Srboljube svi , nabrojani, su bolji od Boska Obrdovica!!!. I hvala ti sto si rekao gde ucestvuju. ZnacI da redovno gledas ove TV. I ja cu pogledati. Inace, komentar je vrlo nepismeno napisan.

  • I ti ćeš da mi kažeš , šta ja gledam. Naravno da prebacim kanale da pogledam gde šta ima. Što reče ti pogledam. Njih ne gledam ni slučajno. Ni Pink , ni Hepi. Te televizije su sramota za ovo društvo.

  • Zorane majke ti baš bih voleo da mi ti kažeš šta je nepismeno? Baš zato što su tebi svi nabrojani bolji od Boška Obradovića, i jeste nam ovako. Narod nema da preživi mesec, nema za lekove i lečenje . Zdravstvo, školstvo, pravosuđe , nikakvi.

 6. Narode jadni čemu se nadaš kad sa tv Pink i Hepi ne silaze radikal Šešelj, julovac Ljubiša Ristić i socijalista Baki Anđelković. Ti si rakao da ti oni ne trebaju, ali trebaju Vučiću. Da li si ovo već jednom gledao?

 7. Prošli petaka kada je protest u Čačku bio u vašoj roganizaciji nije bilo ni 30 ljudi. Zato se pokrijte ušima i ćutite, narod očima ne može da vas vidi. Ovi na vlasti ne valjaju ali vi ste još gori.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here