Dveri Čačak: Kockarnice kao slika propasti države i naroda

10
645
Foto: Pixabay

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri Čačak oglasila se saopštenjem za javnost.

Prenosimo ga u celosti:

Prema navodima Specijalne klinike za lečenje bolesti zavisnosti, naše najeminentnije ustanove za ovu problematiku u Republici Srbiji, među mladima je zavisnost od kocke ispred bolesti zavisnosti od opijata (heroina, kokaina, marihuane, LSD-a, ekstazija…). Stručnjaci iz ove ustanove smatraju kocku za najteži oblik zavisnosti čije je lečenje najkompleksije i sa najneizvesnijim ishodom.

Svedoci smo da je grad Čačak, kao i mnogi drugi gradovi i opštine u Srbiji, preplavljen kladionicama, slot klubovima i kazinima. Smatramo da je to odraz jednog posrnulog društva i sredine koja nema perspektivu i u kojoj pojedinci u potrazi sa srećom pribegavaju ovim instant ponudama rešenja za njihove egzistecijalne probleme, koje najčešće završavaju njihovom ličnom propašću.

Problem je u tome što vlast SNS-a ne radi apsolutno ništa ni na republičkom ni na lokalnom nivou da se uhvati u koštac sa ovom društvenom bolešću. Stiče se utisak da vlast toleriše i svojim nedelanjem doprinosi da se socijalni problemi izazvani kockom samo produbljuju. Sumnjamo i u direktnu povezanost vlasti sa organizatorima kockarskog biznisa. Simptomatično je: odsustvo redovnog inspekcijskog nadzora, netransparentno finansijsko poslovanje, mala stopa oporezivanja ovakve vrste delatnosti, odsustvo ograničenja prostora oglašavanja u medijima i lokacije na kojima se kockarnice nalaze (često se pomenuti sadržaji nalaze uz same objekte kuluture, verske objekte i školske ustanove). Ovakav vid socijalnog ambijenta razvija i ostale vidove kriminalnih aktivnosti, poput zelenaškog davanja novca u zajam pod visokim kamatama čak i maloletnim licima. Tako se samo pokreće spirala zla koja dovodi do propasti pojedinca i cele njegove porodice.

Kao politička organizacija kojoj je briga o porodici i njenom prosperitetu suština političkog delovanja, najoštrije osuđujemo tolerantnost i indiferentno ponašanje SNS vlasti prema ovom problemu koji jako duboko nagriza naše društvo. Srpski pokret Dveri se obavezuje da će kao buduća vlast u Čačku i na republičkom nivou sve učiniti da donošenjem novog Zakona o kontroli igara na sreću zaštiti porodicu, a pogotovu mlade osobe od svih negativnih a neretko i pogubnih uticaja ovakvih kriminalnih igara na nesreću svih nas i naših porodica.

Dveri Čačak

Prethodni članakGagić: Cela sezona stala u jednu utakmicu, red je da i nas konačno pogleda sreća
Sledeći članakMilošević sa linije penala doneo pobedu juniorima Borca protiv Zvezde

10 KOMENTARA

  1. Dveri, stranka koja nije bila na vlasti, ukazala je da nijedna vlast , zadnjih trideset godina, nije uradila ono što je obećavala. Jasno su rekli da Srbija neće moći u EU ako ne prihvati da Kosovo postane država. Pokazivali su da je demokratija u korovu , a da cvetaju kriminal i korupcija. Ukazali su da je za Srbiju najvažnije povećanje rađanja dece. Jasni su da treba maksimalno pidržati domaću privredu i poljoprivredu. Ukazuju da bez vladavine prava nema uspešne države. Ovako se bori za narod i državu.

  2. Nisu kockarnice problem ,tamo ne zalaze oni što nemaju novca već oni što ga imaju i izmišljaju da su mnogo pametni.Država ima samo koristi od njih.

  3. Sigurno je da su kockarnice zlo svakog društva. I svako društvo ih ima. Niko nije lud da to ne zna. Ali da to bude neko saopštenje, nije mi jasno što. Sem da se izvuče neki politički poen. Vrlo providno.

    • Pitam se pitam kako mozes biti takav bolesnik da odobravas kocku i sunovrat mnogih porodica ali tebi, trulicu i ostalim botovima nista nije sveto osim velikog vodje sram vas bilo usmrdelu botovi…nisam simpatizer dveri ali vi nesrece botovske bar cutite i neka vam cela porodica kocka kad je to lepo a porodicama koji su osetili strahotu kockarske zavisnosti neka je Bog u pomoci.

      • Sta tebe boli pitaj se pitaj??? Cega da vas je sramota botine, pa vi ne znate za sramotu jer ste obraz i dusu prodali djavolu…a izgleda da vas los komentar boli o kockarnicama jer ste botovi ili zelenasi… neka vam svi budu kockari kada vam je lepi… SRAM VAS BILO!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here