Dveri Čačak: Omogućiti pravo otkupa izbegličkih stanova u Košutnjaku

4
183

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri Čačak založila se stanarima u izbegličkim zgradama u Košutnjaku omogući pravo otkupa stanova u kojima žive.

Oni podsećaju da su odbornici Dveri ovu inicijativu pokretali u prethodnim sazivima gradske skupštine.

  • Ovo je odlukom nadležnih sudova već omogućeno izbegličkim porodicama u drugim gradovima (Kragujevac, Stara Pazova…), gde su izgrađeni sličnim kompleksi zgrada u okviru istog humanitarnog projekta italijanske vlade. U pitanju je bio program Ujedinjenih nacija za trajno rešavanje stambenog pitanja i integraciju izbeglih lica u Srbiji, koji je podrazumevao i pravo otkupa stanova. Zato smatramo da su i naši sugrađani u Čačku zaslužili da dobiju isto stanarsko pravo. Kao buduća vlast u gradu Čačku obavezujemo se da ćemo ovo pitanje konačno rešiti i omogućiti pravo otkupa socijalnih stanova u kojima naši sugrađani koji su izbeglice žive decenijama – navode iz Gradske organizacije Dveri Čačak.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKorčaginovo naselje u Milanovcu posle 30 godina konačno dobija asfaltni put
Sledeći članakKoje namirnice su najviše poskupele za poslednjih godinu dana

4 KOMENTARA

    • Nikada nije trebalo davati stanove. Stan se kupi, ili kuća gradi, zna se kako… Banka, depozit, kredit…… To onda od čoveka zahteva ozbiljnost i shvatanje da je dužan i da zezanja nema… ima da se radi ili ode sve… A u ONO vreme, svaka šuša u firmi, pogotovo ako je u partiji, ONOJ, bude na listi za stan. Mnogi su se i fiktivno razveli pa dobili još jedan…. Posle im Milošević omogućio otkup za 100 DM, pa prodaše za skupe pare, kupiše lokale, kuće po centru….. Postaše gospoda… a očevi im bacili motiku preko glave i sišli u fabriku….. Tako je to počelo……

  1. Al’ ste više dosadni, sad ste se setili Čačka, kad ste pred gašenjem… kad vas vidim, prvo pomislim na SNS, i tamo vam je i mesto. Nema zaboravljanja i opraštanja!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here