Dveri Čačak: Sprečiti da u Čačku glasaju Kraljevčani i Požežani

6
448

ČAČAK – Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Čačku zvanično se obratila Policijskoj upravi Čačak sa zahtevom za informaciju od javnog značaja koliko punoletnih građana je promenilo prebivalište i boravište od prošlih izbora 17. decembra 2023. do 1. marta ove godine i po kom zakonskom osnovu.

Istovremeno su, kako su naveli, od gradske uprave grada Čačka zatražili podatke o promenama u Jedinstvenom biračkom spisku u istom periodu i koliko je doneto rešenja o upisu u birački spisak i po kom zakonskom osnovu.

  • Takođe smo podneli zahtev da do održavanja redovnih lokalnih izbora u Čačku dobijamo istu ovu informaciju svakog sledećeg prvog u mesecu za prethodni mesec, počevši od 01. 04. 2024. Glavni zadatak ujedinjene čačanske opozicije u ovom predizbornom periodu jeste sprečavanje izborne prevare da u našem gradu na lokalnim izborima glasaju fiktivni birači iz Kraljeva ili Požege gde su već održani lokalni izbori prošle godine. Ne smemo dozvoliti da lokalna SNS vlast u strahu od poraza izbornim inženjeringom i uvezenim glasačima protivzakonito zadrži vlast po svaku cenu – navodi se u saopštenju Dveri Čačak.

U pomenutim dopisima Policijskoj upravi i Gradskoj upravi Dveri Čačak su upozorile sve nadležne “da svaka manipulacija sa lažnim promenama prebivališta i boravišta građana i Jedinstvenim biračkim spiskom predstavlja kršenje zakona i teško krivično delo i da će svi oni koji u tome učestvuju krivično odgovarati nakon smene aktuelne vlasti“.

  • O svim informacijama koje dobijemo od nadležnih institucija redovno ćemo obaveštavati javnost – dodaje se na kraju saopštenja.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBorčeva deca osvojila drugo mesto na prestižnom turniru u Herceg Novom
Sledeći članakGde za vikend? Predlozi za večernji izlazak

6 KOMENTARA

  1. Tri glasa je dobio u svojoj mesnoj zajednici.
    Verovatno su to glasovi onih što su žive na graničnoj iiniji Čačak i Gornje Milanovca.

  2. Imam predlog. Svi Cacani puske, motke, ko sta nadje., u ruke pa na straze, koje ce da odrede Dveri. Da niko ne udje u grad, da nam niko ne promakne. Moramo se organizovati.

    • Čoveče gde ti živiš. Vidiš li šta se radi. Dokle dođe ova država i ovaj jadni narod, dok se vlastodržci obogatiše. Kako se kradu izbori seljenjem glasača potplaćivanjem ili zarad nekog drugog interesa. Mogu da te razumem samo ako si u grupi interesđžija kojima ova vlast odgovara.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here