Dveri Čačak: Ukinuti pljačkaške firmarine

7
429

ČAČAK – Gradska organizacija Dver u Čačku oglasila se saopštenjem za javnost.

Prenosimo ga u celosti:

Lokalna vlast u Čačku planira da velike rupe u gradskom budžetu popuni novim nametima na lokalne privrednike i preduzetnike. Sada su se dosetili da uvedu firmarine odnosno oporezuju isticanje reklamnih tabli na privatnim preduzećima koja su već pod neprestanim pritiskom raznih inspekcija. Koliko je ovo nepošteno najbolje govori da se na ovaj način dodatno pljačkaju privatnici koji su istakli reklame na svojim objektima na svojoj imovini i ne koriste nikakve javne resurse, dok već plaćaju porez na imovinu.

Dveri Čačak traže od lokalnih vlasti da odustanu od ove namere i da se umesto pljačke lokalnih privrednika i preduzetnika radi suprotno: da im se pomogne da mogu da razvijaju svoj posao i zaposle nove radnike. Ova nepravedna mera, pritom, ne uzima u obzir da različite firme posluju sa različitim uspehom i da se ne može svima propisati ista nadoknada bez obzira na delatnost kojom se bave i profit koji ostvaruju.

S obzirom da grad Čačak, kao i republički nivo vlasti, obično brinu samo o stranim firmama kojima odlazi 93,5% svih državnih subvencija, predlažemo da se strane firme dodatno oporezuju za svoje ogromne reklame, a ne domaći privrednici i preduzetnici.

Informativna služba Dveri Čačak

Prethodni članakPredavanje Nenada Gugla “Umeće Življenja“
Sledeći članakČačanin (43) ubijen u pucnjavi u Preljini

7 KOMENTARA

  1. Da li ima nesto za sta se ovi iz Dveri ne bi uhvatili. Svasta od njih. Svaki dan. Kako im ne dosadi. Meni su vec popeli na vrh glave.

    • Tzv firmarine postoje decenijama unazad. To ne zna samo onaj ko nikada nije radio. A izgleda da su to ovi iz Dveri. Svasta li pisu majko mila. A naslov saopstenja? Blagi uzas. Bedno

  2. Kako lupate. Normalno je i u skladu sa zakonom da se plaćaju isticanje reklama, zauzece javnih površina, postavljanje bilborda i postavljanje basta. To sto do sada to nije radjeno to je drugo pitanje.

    • Cime se vi to bavite pa je vama normalno u skladu sa kojim zakonom kada su nameti nenormalno veliki i ogromno opterecenje na budzet… firme placaju porez i na ivici su egzistencije dok strane kompanije dobijaju od drzave besplatno

    • Kako može biti normalno da se plaća nešto što je na privatnom objektu i vlasništvu? A što se tiče javnih objekata tu se slažem sa Vama.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here