Dveri Čačak: Vlast uhvaćena u izbornoj krađi u Čačku

2
385

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri Čačak oglasila se saopštenjem povodom rezultata izbora održanih 17. decembra.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Izborni rezultati od 17. decembra pokazali su da aktuelna vlast na čelu sa SNS i SPS, dodajući tome i rezultat vazalne SRS, uz sve izborne manipulacije i krađe nema većinu od 50% od izašlih birača u Čačku na republičkim izborima. To nam govori da ujedinjena opozicija ima ogromnu šansu da za nekoliko meseci pobedi na lokalnim izborima i smeni aktuelnu naprednjačku garnituru na lokalnoj vlasti. I ovaj za njih maksimalni izborni rezultat koji nam jasno govori da Čačak nije za ovu vlast, napravljen je uz pomoć brojnih izbornih nepravilnosti i neregularnosti.

Izborni štab Srpskog pokreta Dveri u Čačku, uz pomoć našeg Pravnog tima, podneo je šest zahteva za poništavanje glasanja na biračkim mestima u Čačku, a ukupno 120 širom Srbije, na svim onim biračkim mestima gde su evidentirane očigledne protivzakonite radnje. Lokalna izborna komisija većinom glasova odbila je naše prigovore i na to smo se žalili Republičkoj izbornoj komisiji, a onda ćemo i Upravnom sudu i guraćemo ovu borbu sve do Ustavnog suda Srbije, jer ne pristajemo na izbornu krađu. Zatim smo pristupili uvidu u birački materijal i naš tim je otkrio brojne dodatne nepravilnosti u zapisnicima i biračkom materijalu u biračkim vrećama, i to na samo 12 od 104 biračka mesta u koja smo dobili dozvolu za uvid.

Sročili smo detaljan izveštaj o svemu spornom što smo pronašli u biračkom materijalu, a što direktno utiče na rezultate glasanja, i naš član u lokalnoj izbornoj komisiji Dragan Ćendić zatražio je vanrednu sednicu ovog tela i izjašnjavanje o utvrđenim neregularnostima pre donošenja odluke o konačnim izbornim rezultatima u Čačku. Videćemo kako će se ovoga puta postaviti većina u lokalnoj izbornoj komisiji, ali svako proglašavanje konačnih izbornih rezultata bez analize ovog izveštaja je prikrivanje izborne krađe i krivičnih dela protiv izbornog prava građana.

Dveri Čačak nastavljaju ovu pravnu borbu protiv svih izbornih neregularnosti, a posebno fantomskih birača sa strane, što ostaje jedini način da vladajući režim ostane na prevaru na lokalnoj vlasti u Čačku jer većinu za to više nemaju, što će se uskoro pokazati i na lokalnim izborima.

Gradska organizacija Dveri Čačak

Prethodni članakRadno vreme pijaca za novogodišnje i božićne praznike
Sledeći članakEvo koliko se u Čačku godišnje izda rešenja za plaćanje poreza na imovinu

2 KOMENTARA

  1. Hahahahaha. Na kojim drogama su ovi debili. Pa jedva ste 5% imali. Sram da vas bude Umesto ušima da se pokrijete vi pričate o nekoj krađi. Boško je Vučićev čovek i kao takav je provaljen zato ste i doživeli debakl koji će na proleće biti još veći.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here