Dveri Čačak: Zašto deca u Čačku nemaju ono što imaju deca u Beogradu?

21
1002

ČAČAK – Grupa prosvetnih i kulturnih radnika iz Gradske organizacije Dveri Čačak oglasili su se saopštenjem u kojem ističu da je neprihvatljivo da deca u našem gradu nemaju sve ono što imaju deca u Beogradu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Za sve nas akademske i porodične ljude grada Čačka apsolutno je neprihvatljivo da deca u našem gradu nemaju sve ono što imaju deca u Beogradu. Ovakva diskriminacija dece je nedopustiva. Zato predlažemo da nova vlast u Čačku nakon smene sadašnje vlasti uspostavi nove standarde prosvetne politike koji će podrazumevati sledeće:

 1. Besplatni udžbenici za sve đake u osnovnoj i srednjoj školi;
 2. Besplatne užine sa zdravom hranom za sve đake;
 3. Besplatan autobuski prevoz za sve đake koji putuju do škole;
 4. Besplatni vrtići za sve pretškolce u našem gradu;
 5. Besplatan sport za svu decu;
 6. Besplatan ulaz na gradski bazen za svu decu.

Ako sve ovo može u Beogradu – mora i može i kod nas u Čačku.

Ono što posebno želimo da istaknemo jeste značaj formiranja Univerziteta u Čačku za dugoročan ostanak naše dece u našem gradu. Takođe predlažemo da grad Čačak dobije posebno sportsko odeljenje u Gimnaziji i Sportsku akademiju, posebnu zgradu za gradski bioskop i pozorište, da se napravi Dom ćirilice, da se podignu spomenici žrtvama komunističkog terora, šajkači, Milunki Savić i Rašku Jovičiću, kao i da bude osnovana nova školska manifestacija „Stazama heroja našeg kraja”, koja će podrazumevati redovnu godišnju masovnu đačku šetnju do istorijskog spomen kompleksa na brdu Ljubiću.

Posebnu pažnju pored prosvete i kulture treba posvetiti zaštiti životne sredine i negovanju zdravih stilova života. Potrebno je rešiti probleme zagađenja vazduha i Morave, obnoviti pokret gorana i pošumljavanje, mobe i radne akcije, kao i sportske igre mladih u našem gradu. Bitno je ponuditi rešavanje stambenog pitanja za mlade stručnjake koji žele da se vrate u Čačak. Od posebne važnosti je borba protiv narkomanije i bolesti zavisnosti od kocke. Čačak ne sme i ne treba da bude samo grad kockarnica i apoteka, već mladih i porodičnih ljudi.

Zato je glas za izbornu listu pod rednim brojem 3: PRIMARIJUS DR MILAN ROGANOVIĆ – SRPSKI POKRET DVERI – „BOŠKO OBRADOVIĆ – Radmila Živković – Dragan Ćendić – Biljana Rubaković” – glas za stručne ljude sa ozbiljnim programom i garancija da će naš grad krenuti novim putem posle lokalnih izbora 2. juna. Pozivamo vas da podržite izbornu listu Dveri Čačak pod rednim brojem 3 kako bi prave vrednosti ponovo došle na pravo mesto u našem voljenom gradu.

Dr Miloš Radovanović, profesor Univerziteta
Dr Predrag Ružičić, profesor Univerziteta u penziji
Dr Vladimir Dimitrijević, profesor Gimnazije
Draško Šarčević, profesor Gimnazije
Slobodan Nikolić, profesor Gimnazije
Tanja Popović, profesor Tehničke škole
Aleksandar Biševac, profesor Prehrambeno-ugostiteljske škole
Milovan Cvetković, profesor Prehrambeno-ugostiteljske škole
Tomo Arsenijević, nastavnik Mašinsko-saobraćajne škole
Dragan Mihajlović, profesor Mašinsko-saobraćajne škole
Biljana Rubaković, profesor OŠ „Tanasko Rajić”
Radmila Živković, nastavnik u penziji
Ivana Ćirjaković, etnolog i muzejski savetnik
Dragana Biševac, violončelista
Boško Obradović, profesor književnosti i master politikolog

Prethodni članakU Beljini izgrađen novi sportski teren i dečje igralište
Sledeći članakČačak protiv nasilja i Novi DSS: Očekujemo još bolji rezultat nego na decembarskim izborima

21 KOMENTARA

 1. Lepa su zanimanja ljudi i titule, pitanje za Boška pored titule gde ti radiš ili gde si predavao kao profesor? Jer šteta je da takav talenat i vodopad znanja nije preneo svoju pamet na decu. I gde je Đenadić iskreni desničar ravnogorac koji je najsrčanije zastupao Dveri u čačanskoj skupštini? Ništa mu Negovanović nike mogao.

 2. Zar ovim ljudima nije jasno da Boška Obradovića, posle decembarske avanture sa Milicom Zavetnicom, moraju da oteraju iz stranke ako hoće da se bave politikom. Ako ga i dalje drže na čelu svoje organizacije onda nisu svesni sa kakvim političkim amaterom pokušavaju da zadobiju poverenje birača. Ili možda ipak samo pokušavaju da glume opozicionu političku grupaciju.

 3. Vučić uzima na svakoj državnoj investiciji kao što je uzimao Velimir Ilić. DS je u Čačku valjao dok ga nije uzeo Đilas. DSS se prodao i Velju i Milunu. Vučić šalje na izbore Nestirovića da sa ljudima SNS za njih uzima glasove. Ćalović je dete SNSa. Jelisijević kao novi treba da uzima glasove za Vučića. Zato Dveri.

   • Da su Dveri dvanaest godina ozbiljna patriotska stranka, koja ne prihvata Vučićev lažni patriotizam, znaju patriote. Dveri su prve pokazale da se krade na izborima. Pokazale su da Pink radi za Vučića , a Vučić radi za Pink. U Dragačevu, Dveri su pokazale da u krađi na izborima učestvuju institucije države. Dveri su prve pokazale kriminal vlasti. To su Dveri.

  • Broj nije relevantan, ali ako već govorimo o broju ima ih sasvim dosta. Ono što je bitno nema ni jedna opoziciona lista, a o vlasti da ne pričam.

   • Bane ti očigledno ne znaš ništa da kažeš, sem da povežeš Dveri sa Zavetnicima. Dveri jesu bile u koaliciji sa Zavetnicima ali Zavetnici su se prodali Vučiću. Dveri nikada neće da se prodaju prevarantu i lažovu Vučiću. Dveri jedine od opozicije u Čačku imaju jasan i kvalitetan predizborni program iz koga se jasno vidi da je Čačku potrebna vlast koju će predvoditi Dveri.

 4. Koliko ste puta to rekli u skupštini dok ste imali poslanike. Onda ste gledali svoju zadnjicu a sad se setili da deca nisu ravnopravna, ne samo deca nego i drugi građani nisu ravnopravni sa Beograđanima koji uzivaju sve privilegije, od prevoza do zdravstvene zaštite koju svi građani plaćaju. Da li onaj iz Surdulice ili Ljiga moze da ima isti pregled i dijagnostiku kao onaj u Beogradu. Ja sam odavno rekao da na Beograd treba baciti atomsku bombu u Srbiji bi bilo mnogo bolje. Vi se setite pred izbora kad vam trebaju glasovi da Čačani nisu ravnopravni sa Beograđanima.

  • Tvoj komentar Aki je mnogo los I uznemirujuci. Kakvu bombu covece? Gde, na koga? Jesi li nervno bolestan? Vreme ti je za lecenje. Ti si potencijalna opasnost po okolinu.

   • Stvarno kad bi se uveo porez na glupost naprednjačkih vlastodržaca i porez na njihove kupljene diplome , i bilo bi neke koristi.

    • Tebi Lukicu cestitam na diplomi. Nema veze kojoj
     A i ako je nemas svakako cestitam. Nema veze. Evo ja imam 2. I nikad ne pricam o njima.

     • Ja imam jednu ali učenjem i trudom postignutu. A ne kao mnogi koji, znaš kako do nje dolaze. Žalsno . Pa još takvi vode određene resore u državi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here