Dveri Čačak: Zatvorska kazna za našeg bivšeg odbornika, dokaz sprege SNS, tužilaštva i sudstva

5
838

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglasila se povodom presude kojom je bivši odbornik te stranke Ivan Vidojević osuđen na zatvorsku kaznu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Stranački deo policije, tužilaštva i sudstva u Čačku nastavljaju progon Dveri. Članu Glavnog odbora i bivšem odborniku Dveri, Ivanu Vidojeviću sud je izrekao kaznu zatvora od 30 dana zbog učestvovanja u protestnoj šetnji koja je organizovana zbog protivzakonitog zatvaranja stanovništva.

Nakon prve političke presude u Čačku posle pada komunizma – presude predsedniku odborničke grupe Dveri Aleksandru Tanaskoviću – pritisak SNS-a na čačansku policiju i sudstvo ne jenjava. Ovoga puta žrtva je član GO i bivši odbornik Dveri Ivan Vidojević jer se ponašao u duhu svoga naroda i obavljao svoju odborničku dužnost – ukazivao na kršenje zakona i ukidanje osnovnih sloboda i nije pristajao na ropstvo – tako što je protestvovao protiv nezakonitog zatvaranja naroda koje se kosilo sa zakonom i zdravim razumom.

Naime, iako je uredba o zabrani kretanja ukinuta u međuvremenu, a za prekršaj ne može biti kažnjen niko osim po zakonu koji je blaži po učinioca, danas smo saznali da je naš bivši odbornik Ivan Vidojević kažnjen zatvorskom kaznom. Posebno je zabrinjavajuće da je iza ovakve Presude koja flagrantno krši Ustav i Zakon stao i Prekršajni apelacioni sud. Simptomatično je i to da su prve Presude bile oslobađajuće, a zatim po žalbi policijske uprave ukinute.

Ovo je očigledan dokaz da je deo sudstva i policije u Čačku u potpunosti pod kontrolom Srpske napredne stranke! Dveri se neće pomiriti sa ovom odlukom i primeniće sva moguća sredstva da se ovakva nezakonita odluka spreči.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri u Čačku

Prethodni članakRadno vreme pijaca tokom praznika
Sledeći članakI danas haos na “Milošu Velikom“, na naplatnoj rampi u Preljini čeka se dva sata

5 KOMENTARA

  1. Tako je! Bravo za sud! Sto bi on bio privilegovaniji od nas ostalih. Sta sad, odbornik je Dveri i za njega Zakon ne treba da vazi, a za mene i bilo kod drugog gradjanina koji nije politicki orijentisan, Zakon mora da se sprovodi. PODRSKA SUDSTVU!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here