Dveri: Dom kulture u Preljini slika i prilika nebrige gradske vlasti (FOTO)

2
555

ČAČAK – Srpski pokret Dveri saopštio je danas da je primer nebrige gradskih vlasti katastrofalno stanje u kom se nalazi Dom kulture u Preljini. Oni podsećaju da obećanje iz predizborne kampanje Miluna Todorovića nije ostvareno.

Nekada jedan od najreprezentativnijih objekata tog tipa na teritoriji cele Srbije, danas pod naprednjačkom vlašću preživljava svoje najturobnije momente u svom postojanju. Predsednik Mesnog odbora Dveri Preljina Jeroslav Jovašević dao je analizu zatečenog stanja. Uprkos obećanjima datim od strane Miluna Todorovića u prethodnom predizbornom ciklusu da će stanje Doma kulture biti sanirano, rezultati su očekivano izostali – navodi se u saopštenju.

Dveri očekuju da u sklopu najavljene kandidature za drugi mandat gradonačelnika Todorović iznova obećava, a da rezultati budu shodno prethodnim.

Po rešenju nadležnog suda od prošle godine vlasništvo nad objektom i zemljištem sa države je preneseno na grad Čačak. Izražavamo bojazan da je nebriga o Domu kulture smišljena aktivnost kao priprema za izgovor da se objekat i zemljište otuđi i pređe u ruke pojedinaca koji su bliski lokalnim vlastima – ističu Dveri.

U ovom pokretu podsećaju da je Dom kulture u Preljini izgrađen isključivo sredstvima i radom meštana te mesne zajednice u posleratnom periodu i decenijama bio na ponos Preljinaca.

Izvor: MNA

Prethodni članakZa prvorođenu decu roditelji i ove godine dobijaju 10.000 dinara
Sledeći članakBorac nastavlja da gazi, u derbiju pala i Rogaška

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here