Dveri: Nedopustive pretnje porodici Bratislava Simovića

10
702

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri Čačak oglasila se saopštenjem za javnost povodom, kako navode, verbalnih napada i pretnji na račun prvog na listi te stranke na lokalnim izborima Bratislava Simovića.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Gradska organizacija Dveri Čačak osuđuje svaku vrstu političkog nasilja i pretnji. Smatramo da nam lični i stranački obračuni u našem gradu neće nikakvo dobro doneti. Ne sumnjamo da će Policijska uprava u Čačku brzo reagovati u potrazi za piscima grafita na Ekonomskoj školi i razbijačima stakla na ulaznim vratima prostorija SNS u našem gradu, izuzev ako to nisu uradili sami aktivisti SNS da bi sve to pripisali opoziciji uoči dolaska Vrhovnog Vođe u Čačak.

Istovremeno postavljamo pitanje zašto nije bilo javne reakcije i tako hitnog postupanja nadležnih policijskih organa zbog nedopustivih pretnji porodici prvog na listi kandidata za odbornike Dveri Bratislava Simovića? Da li je normalno da u gluvo doba noći (2,30 posle ponoći) član SNS Rajko Mijailović u pijanom stanju dolazi ispred porodične kuće Simovića u Baluzi (ljubićskoj) i otvoreno preti porodici odvratnim rečima: „Ustajte ustaše, ustajte lopovi, sve ću da vas pobijem?” Zašto Policija nije reagovala iako je slučaj uredno prijavljen? Kako je moguće da isti Mijailović sedi do gradonačelnika Miluna Todorovića za vreme njegove funkcionerske kampanje prilikom posete Baluzi samo nekoliko dana posle ovog remećenja javnog reda i mira?

To što Milun Todorović u radno vreme o trošku građana Čačka obilazi mesne zajednice i nosi predizborne darove je pitanje za Agenciju za sprečavanje korupcije, a još važnije je zašto mu je najbliži saradnik u Baluzi osvedočeni nasilnik koji bi trebalo da bude krivično gonjen za ugrožavanje bezbednosti svojih komšija?

Razumemo da su se naprednjaci ozbiljno uplašili gubitka vlasti u Čačku i da će im sav roštilj izaći na usta kada nova vlast uđe u sve njihove mahinacije i lopovluk. Ali je nedopustivo da se bilo kome dolazi ispred porodične kuće usred noći i preti, jer to vodi ovaj grad u veoma opasnom pravcu koji, sigurni smo, niko normalan ne želi. Zato još jednom pozivamo nadležne da reaguju dok nije kasno, a Miluna Todorovića i Rajka Mijailovića da upute javno izvinjenje porodici Simović, što je najmanje što bi trebalo učiniti povodom ovog politički motivisanog incidenta.

Na lokalnim izborima 2. juna u Čačku potrebna nam je poštena utakmica, pa neka bolji pobedi. Vladajući naprednjaci treba da znaju da ne mogu oteti pobedu na silu, krađom ili pretnjama. Niti im može pomoći Vučić koga su pozvali u pomoć jer pod svojim imenima i prezimenima ne mogu da pobede u našem gradu.

Gradska organizacija Dveri Čačak

Prethodni članakNa Ekonomskoj školi osvanuo grafit sa pretećom porukom predsedniku Srbije i gradonačelniku Čačka
Sledeći članakPredizborni skup koalicije Čačak protiv nasilja i Novi DSS: SNS na izborima 2. juna mora da ode u istoriju

10 KOMENTARA

  1. Čačani su zadnjih osam godina gledali bahatu i kriminalnu vlast SNSa. Pre njih gledali su istu takvu vlast. Jedina ozbiljna alternativa njima su Dveri. Dveri su ozbiljna , odgovorna patriotska stranka. Dvanaest godina nisu menjali ideologiju i program. Zato Dveri, broj 3.

  2. Zašto Dveri ne govore da im je Bratislav Simović kandidat za gradonačelnika? Zašto se stide i čega se pribojavaju?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here