Predizborni skup koalicije Čačak protiv nasilja i Novi DSS: SNS na izborima 2. juna mora da ode u istoriju

13
911

ČAČAK – Više desetina građana okupilo se sinoć u Čačku na mitingu izborne liste Srbija protiv nasilja i Novi DSS koji je održan u centru grada, ispred spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću.

Predsednik stranke Novo lice Srbije Miloš Parandilović rekao je na mitingu da Srpska napredna stranka (SNS) mora na izborima 2. juna da ode u istoriju kako bi Srbija “preživela“.

  • Ovo što mi živimo prethodnih 12 godina je agonija koja nema kraja i ako mislimo da zemlja oživi moramo da ih sklanjamo, ali mora i neko da odgovara za kriminal koji je sproveden i za epsku pljačku zemlje – rekao je Parandilović.

On je dodao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić “izblamirao“ na sednici Ujedinjnih nacija, “praveći predstavu sa zastavama“.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić rekao je da je Srbija za 12 godina vlasti SNS-a na putu da postane neokolonija.

  • Onaj ko je kandidat na svim izborima rasprodaje strancima sve, samo da bi opstao na vlasti – rekao je Aleksić.

Predsednik Gradskog odbora stranke Srbija centar Dušan Brković rekao je da se ograđuje od grafita na zidu srednje Ekonomske škole protiv predsednika Srbije i gradonačelnika Čačka, jer je koalicija kojoj pripada njegova stranka protiv svakog nasilja.

Na zidu Ekonomske škole danas je osvanuo grafit “Smrt izdajnicima Vučiću i Milunu“.

Brković je skrenuo pažnju na brojne ekološke probleme u Čačku i okolini, od zagađenog vazduha i reka do potencijalne opasnosti od iskopavanja litijuma.

Poslanik Demokartske stranke (DS) Srđan Milivojević je pustio belog goluba Radoja da pronađe predsednika Srbije Aleksandra Vučiča i da mu poruči “da sutra ne dolazi u Čačak na miting SNS jer ga Čačak ne želi“.

Mitingu je prisustvovao i predsednik DS Zoran Lutovac.

On je izjavio novinarima pre početka mitinga da je bio šokiran ponašanjem predsednika Sribje Aleksandra Vučića u Njujorku.

  • Njegovo ponašanje je bilo neprimereno i ponižavajuće za Srbiju. To je bila predstava za unutrašnje prilike u Srbiji, predstava koja služi da se ne priča o lokalnim izborima, da se priča o temi koju je on nametnuo – rekao je Lutovac.

Posle mitinga okupljeni građani su prošetali centralnom gradskom ulicom.

Izbornu listu Čačak protiv nasilja i Novi DSS čine Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Srbija centar, Nova Demokratska stranka Srbije, Novo lice Srbije i Grupa građana “Čačak je naš.

Na listi se nalazi 60 kandidata za odbornike, od ukupno 75 odborničkih mesta koliko ima u lokalnoj Skupštini.

Izvor: Beta

Prethodni članakDveri: Nedopustive pretnje porodici Bratislava Simovića
Sledeći članakTurnir u basketu 3×3 na gradskoj plaži u Čačku

13 KOMENTARA

  1. Sve brojači SNSa na portalima, broje dane Vučićeve vlasti, broje siću koju im udeljuju , broje učesnike skupa. Brojali su i okupljene na protestima SRBIJA protiv nasilja , izbrojali su brojku istu kao i sad, ali je 14.000 ljudi u Čačku glasalo za ovu opciju. Narod se ućutao , ne izlazi na ulicu ali je na izborima rekao šta misli i opet će. Samo se vi nesreće nadajte i nastavite da prebrojavate, ljude , krvna zrnca i i sitninu …

  2. Sta znaci nekoliko desetina gradjana? Od 10 do 100? Vec od 100 je nekoliko stotina do 1000. A vise od 1000 je nekoliko hiljada. Budite precizniji. Koliko vidim broj je minoran. A toliko buke nioko cega.

  3. Jadan Veliki Stepa. Da moze rado bi ih popisao. Jadan i golub Blagoje. Bio sam I bilo me sramota koga i zasto slusam. Srdjana, Parandilovica, Lutovca. Tako su bezlicni. Jedino im jezik balavi. Pogotovo Srdjanu.Grozno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here