Dveri: Otvorite pijace, ne uništavajte domaćeg poljoprivrednika

7
687

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri u Čačka oglasila se saopštenjem u kojem traži da se u tom gradu ponovo otvori zelena pijaca.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Iskustva u Evropi i svetu, i kod nas, su pokazala da je pridržavanje propisanih osnovnih mera zaštite – rukavice, maske i međusobna udaljenost – dovoljna da se zaštitimo. Ovo iskustvo i činjenica da su cene osnovnih životnih namirnica u supermarketima (uglavnom u stranom vlasništvu) višestruko povećane, nas dodatno uverava u besmislenost odluke o zatvaranju pijaca u Čačku. Već uveliko osiromašeni porodični budžeti dodatno se preopterećuju ovih dana preplaćivanjem osnovnih namirnica na potpuno neobuzdanom domaćem tržištu.

Takođe se treba podsetiti brojnih teskoba sa kojim se suočavaju domaći poljoprivrednici koji najviše ispaštaju zbog ovakve nerazumne odluke.

Stoga, tražimo od Miluna Todorovića da zanemari svoje privatne obaveze prema stranim poslodavcima i pod hitno ukine ovu odluku, jer će to pomoći svima – i poljoprivrednicima da prežive ovaj period i ostalim građanima koji će moći da kupe osnovne namirnice po normalnim cenama.

Naravno, poseta pijacama treba da bude moguća samo uz poštovanje propisanih mera zaštite, a koja se najčešće ne poštuju u supermarketima. Ovom odlukom marketi će biti rasterećeni velikih gužvi, tako da je korist od ukidanja ove odluke višestruka.

Takođe, pozivamo Čačane na još jedan oblik međusobne pomoći – kupujmo domaće, pomozimo jedni druge.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri Čačak

Prethodni članakKovačević: Predvideli smo povećanje broja obolelih u Milanovcu, situacija pod kontrolom
Sledeći članakSvih 36 uzoraka iz Čačka negativni na kovid-19, u Milanovcu još tri slučaja zaraze

7 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here