Dveri: Pad mostova i vlasti u Čačku

10
1009

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglasila se saopštenjem u kojem su pozvali gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića da podnesu ostavke.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Dveri Čačak, ovim saopštenjem još jednom pozivaju Miluna Todorovića, gradonačelnika Čačka, kao i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića da odmah podnesu ostavke.

Povod za saopštenje su informacije i dokumenta koji su se pojavili u javnosti a koje se odnose na okolnosti upravljanja opštinskim putem između Mrčajevaca i Slatine i urušenim mostom preko Zapadne Morave, kao njegovim sastavnim delom. Navedena, javna i službena dokumenta odnose se na kontrole i inspekcije koje su vršili nadležni organi i institucije. Iz njih se mogu sagledati poslovi, uloge i zadaci koje su vršili JP GRADAC, Gradska uprava za urbanizam, Gradsko veće grada Čačka, Inspekcija za lokalni prevoz i puteve kao i Institut za puteve AD iz Beograda.

Iz predočenih dokumenata uočavamo jedan veoma bitan detalj. U izveštaju inspekcija navodi se, i posebno je naglašeno kako je u slučaju visokog vodostaja reke Zapadne Morave most ugrožen. Zar taj podatak nije bio dovoljan i obavezujući signal gradonačelniku, koji je na čelu Gradskog veća da u situaciji visokog vodostaja izda HITAN NALOG o potpunom prekidu saobraćaja preko ovog mosta? Prekid saobraćaja je trebao da bude za sve katerogije vozila ali i za pešake. Taj nalog je trebao da sadrži i zahtev da se obezbede fizičke prepreke na prilazima mostu sa obe strane reke kao i prisustvo saobraćajne policije 24 časa dnevno. Kontra od gore navedenog, usled urušavanja mosta na Ibarskoj magistrali u Adranima, došlo je do preusmeravanja magistralnog saobraćaja preko opštinskog puta Mrčajevci-Slatina i navedenog mosta i to u momentu visokog vodostaja reke Zapadne Morave.

Iz gore navdenih okolnosti, Dveri Čačak izvode zaključak da je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka i predsednik Gradskog veća, apsolutno odogovoran za ugrožavanje javne bezbednosti urušavanjem mosta i iz tog razloga ponavljamo već iznet zahtev za ostavkom.

Pozivamo nadležne institucije da preduzmu i nastave sve neophodne radnje na utvrđivanju odgovornosti ostalih javnih preduzeća, institucija i funkcionera.

Koristimo priliku da još jednom pozovemo sugrađane na protest “Čačak protiv nasilja” koji će se održati u petak, 7.7.2023. od 19 časova kod spomenika vojvode Stepe. Podsećamo da je jedan od zahteva protesta i ostavka Miluna Todorovića zbog neodgovornog vršenja vlasti u Čačku a koje je za posledicu imalo pad mostova na teritoriji našeg grada sa tragičnim ishodom u Ovčar Banji.

Informativna služba Dveri Čačak

Prethodni članakMorava info na Arsenal festu: Prenosimo vam deo atmosfere sa koncerata (FOTO GALERIJA)
Sledeći članakČačanin pred vratima Lige šampiona

10 KOMENTARA

  1. Crna Slađo jesi li završila bar 1 razred osn.škole? 5U tvom komentaru nema tačke, zareza, velikok slova za nazive gradova. Čak i prezime napisano malim slovom. Vidi se samo pakost, neizmerna. I grč u kom si pisala. Verujem da ideš na proteste. Valjalo bi da se obratiš šetačima.

  2. Kod nas moze da padne i zgrada pacemo reci nije se nista dogodilo dokad vise da idemo slepi pored ociju sada se obrusava put cacak kraljevo sta je sledece dokada ce cacak da cuti dokada vise ovako u drugim zemljama cim se desi manji incident svi skoce i kazu dostaje bilo a staje kod nas mi spavamo i dalje kad se srusi i brana koja godinama nije uradjena i tada bice nije nista svecemo gledati nemo svaka cast cacani tj gradjani ovoga grada vasa cutnja odobrava ovom sistemu da rade sta oni hoce i kako hoce pa sutra ovoj deci ostavljamo uzas i ruglo ovoga grada i okoline da je dobro nije da je lose jeste odlucite sami stace biti i dali ce nasa deca ziveti normalno i ici putem bez bojaznosti da padnu u ambis pozdrav svima.

  3. Biće skoro propast sveta nek propadne nije šteta tako da mi je žao što Boško neće dočekati da bude vlast jer kod ljudi sa godinama sve vrste ljubavi opadaju samo ljubav prema vlasti raste

  4. Bosko, dok je tvoj otac šefovao inspekcijama grada (a to je bilo do pre 7-8 godina), cvetal je nelegalna gradnja u Cacku, a verovatno ne vise od PET javnih objekata je izgradjeno sa upotrebnom dozvolom. Urbanistički ubica grada je upravo tvoj otac. Najviše onih skandaloznih nadogradnji je izgradjeno u tom periodu i to se nikada ne može ispraviti. Takodje imao je decenije da resi probleme visećih mostova, a i ovog mosta, ali verovatno nikada nije ni izašao na teren da ih vidi

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here