Dveri traže smenu gradonačelnika i njegove pomoćnice zbog zagađenja Morave

9
514

ČAČAK – Odbornička grupa Dveri oglasila se saopštenjem za javnost povodom informacija koje je o zagađenju Zapadne Morave izneo gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Pozivajući se na osnovno ljudsko pravo – pravo na život, a s tim neposredno u vezi i pravo da živimo u zdravoj životnoj sredini (Ustav Republike Srbije, član 74), kao i na izvornu nadležnost grada o zaštiti životne sredine (Statut grada Čačka, član 18 tačka 8), odbornička grupa Srpskog pokreta Dveri u skupštini grada Čačka traži da gradonačelnik Čačka Milun Todorović i pomoćnik gradonačelnika Mirjana Đoković hitno podnesu ostavke zbog skandaloznog odnosa prema zagađenju reke Morave i nebrige o zaštiti životne sredine u našem gradu.

Za vreme njihovog mandata na čelu grada ekološki problemi su se nagomilali a ne rešavaju se. Ovo se posebno odnosi na zagađenje reka Lupnjače i Zapadne Morave. Zbog obmanjivanja javnosti u proteklih godinu dana i iznošenja decidnih, a neistinitih tvrdnji da zagađivač nije kompanija „Sloboda“, zbog ignorisanja nalaza i izveštaja nadležnih stručnih službi i inspekcija, kao i zbog zataškavanja i nerešavanja ovog ekološkog akcidenta, tražimo da odmah i bezuslovno podnesete neopozivu ostavku na Vaše funkcije.

Takođe, odgovornost za sve ovo treba da snose i direktor kompanije „Sloboda“ i nadležni ministar odbrane Republike Srbije.

Odbornička grupa Srpskog pokreta Dveri u skupštini grada Čačka

Prethodni članakCena paradajza skočila na 200 dinara
Sledeći članakDanas i u nedelju obustava saobraćaja na kružnom toku kod Medicine rada

9 KOMENTARA

  1. Jako je tužno da neko bude u drugom mandatu odbornik a nema pojma o nadležnostima lokalne samouprave.Nije važno pričati prazne priče, treba dolaziti na sednice i tu sučeljavati mišljenja sa vlašću, biti im kontrolni faktor a ne ovako.Ali za ovu grupaciju nema popravke, samo su dobri pljuvači svega što se radi.Na svim sledećim izborima narod ih neće glasati jer bojkotuju skupštinske sednice i svaki sledeći put sve manje glasova.

  2. Traze smenu gradonacelnika,sta reci na ovu glupost.Kakve veze ima gradonacelnik sa preduzecem „Sloboda“.Pa nije Milun pustio otrove u Moravu niti je bilo koga na to naterao.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here