Dveri: U nedelju ističe rok za dogovor vlasti i opozicije oko izbornih uslova

6
150

Pokret Dveri saopštio je danas da u nedelju ističe rok za dogovor vlasti i opozicije oko poboljšanja izbornih uslova jer je na početku međustranačkog dijaloga bez stranih posrednika prvo što je zajednički dogovoreno bilo da dijalog mora biti završen najmanje šest meseci pre prvih sledećih izbora.

S obzirom na to da je vlast predložila da vanredni parlamentarni, predsednički i beogradski izbori budu u istom terminu, 3. aprila 2022. godine, to znači da će 3. oktobra biti tačno šest meseci do izbora, pa da do tada mora biti završen međustranački dijalog, ukazuju Dveri.

Taj pokret ističe da bi to takođe trebalo da znači ne samo da do tada bude potpisan sporazum vlasti i opozicije već da od tada počne sprovođenje dogovorenog, pre svega u medijskoj sferi, pošto je to bio ključni zahtev Dveri – ravnopravan tretman svih budućih izbornih učesnika u medijima mora da važi u kompletnom predizbornom periodu od pola godine, a ne samo u mesec dana izborne kampanje.

Dveri podsećaju predsedavajućeg međustranačkog dijaloga, predsednika parlamenta Ivicu Dačića na taj zajednički dogovor sa početka rada Radne grupe koja je formirana u Skupštini još u maju i koju čine predstavnici vlasti i opozicije.

Takođe ga podsećamo da su se, na njegov zahtev, vodeći mediji obavezali da će Radnoj grupi dostaviti predlog svojih novih planova od 1. oktobra, što još uvek nisu učinili – dodaju Dveri.

Dačić je, naglašava ta stranka, pored dogovora na sastanku Radne grupe na kome su prisustvovali urednici RTS, RTV, TV HEPI, TV PRVA, TV B92, Večernjih novosti i Politike, tu obavezu medija u više navrata ponovio i javno, tako da ne postoji prostor da ovaj dogovor bude prekršen, za koji „takođe ističe rok koliko sutra“.

Izvor: FoNet

Prethodni članakLetnja škola demokratije u organizaciji Udruženja “Erudita“
Sledeći članakManji broj i procenat novozaraženih u Čačku i Moravičkom okrugu

6 KOMENTARA

  1. Kavi komentari, kakvi zlobni ljudi. Neki ne znaju ni koji fakultet je covek zavrsio. Neki misle da je kasno magistrirao, a ne pitaju kako neki naprednjaci dolaze u poznim godinama do fakultetske diplome a da ni srednju skolu nisu zavrsili. Ili kako dolaze do doktorata a da nisu ni procitali doktorat koji im je neko drugi prepisao. Takvi komentari govore o njima i mrznji koju u sebi nose . Boško čestitam. Iskrene čestitke dobrom gimnazijalcu i studentu iz dana kada se diplome nisu stranački dobijale, kada jos uvek ima pravih magistara i doktora nauka.

  2. Kad završite čačansku gimnaziju i diplomirate na beogradskom univerzitetu biće vam jasno da su Boško Obradović i Dveri prava opozicija . Boško je 2012 godine mogao da se proda Velimiru Iliću kao što su to uradili SPS , DSS i SRS. U 2016 godini mogao je da se proda Vučiću kao što mu se prodalo 10 stranaka koje vuče. I vi mu služite jer takve su vaše mogućnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here