Letnja škola demokratije u organizaciji Udruženja “Erudita“

2
146

ČAČAK – Udruženje građana “Erudita“ proteklog vikenda je sprovelo trening „Res publika – Letnja škola demokratije“, u planinarskom domu „Kablar“ u Ovčar Banji.

Kako navode u udruženju, tokom ovog projekta mladi su imali priliku da steknu znanja o funkcionisanju političkog sistema Srbije, izbornim sistemima, međunarodnom pravu i mnogim drugim temama.

Cilj programa je da kod mladih razvijemo kritički aparat i političko-analitičke veštine kako bi bili informisani iji i aktivniji građani u lokalnoj zajednici i društvu. Učesnici projekta su takođe imali priliku da simuliraju rad Narodne skupštine, a zatim i razgovaraju sa narodnim poslanikom Dušanom Radojevićem o njegovom iskustvu rada u njoj. Ovaj projekat sproveli smo kroz konkurs „Šta nam teško“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a realizuju Mladi istraživači Srbije sa partnerskim organizacijama: Pokret Gorana Vojvodine, Tim42, CeGrad i GM optimist. Projekat su takođe podržali voda “Aquas“ i pekara “Vučković“ – navodi se u saopštenju.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNeusaglašenost propisa o bolovanju: Problem za zaposlene, poslodavce i RFZO
Sledeći članakDveri: U nedelju ističe rok za dogovor vlasti i opozicije oko izbornih uslova

2 KOMENTARA

  1. Mlade prvo treba naučiti da kažu dobar dan, izvinite, hvala. Pa posle sve ostalo. Roditelji zakazali, pa mladi nemaju potrebno osnovno vaspitanje. A politiku će da nauče. Sigurno. Pa tu su profesori, Soč, stranke. Svi se bave politikom. Tako da je ovaj program suvišan. Mladi za sve imaju kritički stav, sem za svoj. Žao mi je što ovo moram da kažem, ali mladi nam nisu baš dobri.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here